fredag 22 april 2011

Stadig Påskbrunch


Vid alla ledigheter och högtider tenderar man att äta både mycket och ofta. Det som händer, iaf för mig är att man på något sätt blir hungrigare och hungrigare :) Vad passar då bättre än en rejäl Brunch.

Idag blev det "Sausage & eggs".

Stekt Cabanossy och några stekta ägg. Lite tomat är ju käckt för att snygga till det hela lite så det inte bara blir stekflott på tallriken. Några små skivor friterat Bosniskt bröd för lite x-tra kolhydratboost.

Det är inte mycket att förklara eller ge recept på.
Dock några tips på hur jag brukar göra. 7

Ägg: Jag gillar sunnyside up, dvs att man inte vändsteker det utan istället behåller gulan intakt. Man vill ju få den så där lagom krämig.

Det vanligaste felet man gör här är att ha för hög temp på pannan. Man får köra lite lägre och ha lite tålamod. Dessutom brukar jag direkt när jag kläcker i äggen smula i flingsalt som på så sätt binder sig direkt i vitan under koalugeringen. Är det dessutom som idag, lite x-tra lyx på G så drar man i lite riven ost.


Smält ost med ägg är kanongott och känns så där härligt knasigt amerikanskt!
Servera med HP Sauce ! (att servera stekt ägg utan HP Sauce är på gränsen till kriminellt!)


Gör dig nu en stadig Brunch så du står dig hela dagen!
Det är ju trots allt Lååååååååååååångfredag !

Håll i hatten.
//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar