söndag 17 april 2011

Keep up the Njut (eller cast iron magic). En Lördagkväll utan vidare förberedeleser på matfronten. Hm...vad göra?

Som tur är så hade jag ju några fina ryggbiffar i kylen från Kötthallen. Lite euroshopper pommesfrites i frysen (dom är inte så dåliga som ni tror). Så det skulle nog gå bra.
Dock fanns det önskemål om en vegetarisk rätt och nu blev det knivigt.

Ett halvt paket färsk champinion tortelini låg och gömde sig i kylen. En halv påse djupfrysta grönsaker i frysen. Det fick bli en Tortellini gratäng alá Andy!

Kokade pastan i 2 min. Lade den i en smörad form. Täckte över med en snabb bechamel. Kokade dom djupfrysta grönsakerna. På med dom. Riven ost, pressad vitlök och gorgonzola och in i ugnen tills det fått fin färg. Blev jättegott! Krämig och smakrik.

Förrätten bestod av några utav dom goda oliver jag plockade upp på Göteborgs Orienthus tidigare i veckan. Dom gröna som var paprikamarinerade var helt sanslöst goda! Tillsamans med breadsticksen med salt/oregano och Kötthallens turkiska paprikadipp blev det lite gott "småplock" för att värma upp smaklökarna.


 
Köttet preppades enligt samma principer som jag tagit upp tidigare (rumstempereat, salt, peppar, smör). Den nya grillpannan från loppisen fick leva upp till bevis.
 

Och vilket fynd det var. Blev hur bra som helst. En riktigt god köttbit. En steaksås. Lite pommes. En kall pilsner. Då är jag nöjd ! Jag hade lätt kunnat äta en stor saftig "steak" varje dag i veckan. Alla ljuvliga smaker, saftigheten....ja det går inte att beskriva. Ni får helt enkelt kolla på bilderna och försöka föreställa er denna njutning.


Så skönt att vårvädret äntligen verkar ha anlänt! Det är stor risk att grillen åker fram idag. Det har varit alldeles för längesedan. Eller så blir det bara en smarrig Subsandwich i solen.

Vi får se. Dagen ligger öppen.
Vad som helst kan hända.
Både i livet och på tallriken.

Keep up the Njut !

//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar