fredag 29 april 2011

Howdy Texas!


Jag hade ju tänkt att göra långkok nu i helgen. Meningen var att testa det här: Länk
Men jag fick helt enkelt inte tag i nån bra och billig nötbog. Så det får bli en annan gång. Jag har provat med fläskkött och det är sjukt gott det oxå. Som sagt en annan gång.


Här har jag fixat en finurlig makapär som jag skall använda nästa gång jag gör kyckling. Man fyller på med valfri smarrig vätska i röret och "sätter" sedan kycklingen på den så ångas den inifrån under tillagningen. Jag har provat med ölburk (vilket går lika bra) och det blir verkligen jättegott! Så det blir spännande. Håll ögonen öppna!

Så idag blev det istället lite enklare och väldigt "herrig" mat. Nu finns det väl dom som rynkar på näsan om halvfabrikats potatisgratäng. Men jag tycker ärligt att dom e väldigt bra. Så jag använder dom ofta. Lätt att "boosta" upp med lite vitlök, kryddor och ost. Kanongott!Jag köpte en "Texas biff" på Sävedalens Kötthall. Jag vet inte exakt vad det är för styckningsdetalj. Ganska mycket fett och senor men fantastiskt god smak. Ren och fräsch köttsmak. Jag kan tänka mig att det är ypperligt för sommarens grillningar. Bra pris på det också 149 kr/kg Så det kommer jag nog att köpa fler gånger, iaf till vardagsbruk. Min favorit är ju annars ryggbiff.

Lite Bearnaise och så var det fulländat. Ibland vill jag bara ha en enkel och rejäl köttmiddag. Särskilt såna här dagar när man råkat hoppa över lunchen. Okej, inte helnyttigt men va fan. Ibland måste man "unna saj".

Nu ska jag njuta en "köpp" i kvällsolen på balkongen. Blicka ut över Kålltorp och försöka greppa hur underbar den här stunden på jorden är....

Kram !
//Andy

1 kommentar:

  1. hejsan
    kul du testat texasbiffen, den är riktigt god
    lite mera smak, kommer lite mera roliga och goda grill bitar inför grillsäsongen. har även testat flanksteken och jag måste säga, jag är helt såld på den biten, har ätiti idag picanha
    när den ligger på grillen och grillas så blir fettsvålen som bacon..ja vad skall man säga, super gott. ha en härlig helg, tina

    SvaraRadera