tisdag 12 april 2011

Ring Polisen !

Eller åtminstone Anna Skipper! Här har begåtts "matbrott" i den högre skolan!

Nu ligger jag kallsvettig och väntar på att Dietisternas Insatsstyrka skall sparka in dörren. Vad använder dom för vapen, ärtpistoler? Och varför berättar jag allt det här nu då?

Jo man är ju inte mer än människa. Ibland räcker tiden helt enkelt inte till. Det stod nämligen storstädning Maximus på schemat idag istället för matlagning (tyvärr, hade hellre stått vid grytorna).

Självklart är det en fråga om planering. Jag hade kunnat förbereda något klurigt och gott som hade varit minemalt prepp idag men det tänkte jag bjuda på vid ett annat tillfälle. På så sätt finns det ju en anledning att fortsätta både för mig att skriva och för dig att läsa denna glamourösa vardagsblogg.

Vad bestod detta hemska matbrott i undrar du ju nu. Kebabrulle. Jag säger bara KEBABRULLE!
Nu är det ju så att jag råkar bo granne den kungliga pizzerian Deniz. Dom gör några av dom läckraste kebabrullarna i den här stan. Fråga vilken Polis som helst?
Varenda snut i Göteborg handlar där. Ett bomsäkert tips på god snabbmat när man är på främande ort är ju alltid att kolla var lokalbefolkningen äter och framförallt Polisen. Då brukar det vara fina grejer.

Dock behöver man ju inte äta en hel portion. Jag var ändå lite "duktig" och nöjde mig med en halv. Lite x-tra tomater med olivolja och havsalt så kändes det helt plötsligt nästan nyttigt.


Igår däremot var jag på en av mina absoluta favoritaffärer. Göteborgs Orienthus i Gamlestan.

Har du aldrig varit där så rekomenderar jag starkt ett besök. Förutom väldigt fördelaktiga priser på det mesta så är det ett äventyr i sig att botanisera runt bland exotiska kryddor och piratversioner av kända tvättmedel. Något som du inte kan gå utan att köpa är Bosniskt bröd. En sorts pitabröd som alltid är nybakat och lite segt. Vansinnigt gott!

Vad brukar jag själv handla kanske du undrar. Jag handlar bla stora mängder läsk där.
Jag har ju nämt tidigare att jag är beroende av Pepsi Max (obs inget skämt).
Ett flak på 24 burkar kostar 85.- inkl pant. Ett toppenpris tycker jag (3.50 burk).
Hur mycket godare är inte en iskall 33cl burk jämfört med en avslagen 2liters flaska? 
Dessutom så är det lättare att ransonera. De flesta glas du har hemma är betydligt större än 33cl.

Dom har ALLA sorters läsk. Dessutom har dom många roliga juicer, mixer och halalalkoholfri öl och massa såna konstiga grejer. Jag brukar ofta testa en av något jag aldrig provat förut.
Bara för att det är kul!

Oliver brukar oxå vara bra. Vad sägs om 1.7 kg Stora fina Kalamata Oliver för 54 pix? Dessutom var dom jättegoda. Perfekt att ha i vårens alla goda sallader. Har man det hemma så använder man det. Dessutom håller ju sig sånt i kylen i princip hur länge som helst.

Gröna jätteoliver marinerade med kryddor och stark paprika 25 spänn för 500gr. Kanon! En burk inlagd Jalapeno för 12 kronor är ju bara ett måste!

Som sagt ta dig dit en dag och ha gott om tid att gå runt o vända på burkarna. Var inte rädd att fråga om sakerna  heller. Med ett leende på läpparna och en ödmjuk attityd så förklarar gärna både anställda och andra kunder vad det är, hur det smakar och vad du kan använda det till. Hur kul som helst!

En gång var det en storväxt Serb med en jättkort fru som vägrade låta mig gå om jag inte provade en burk mystisk kycklingpastej. -Jag svär bruschan, jag betalar för dig. Du har aldrig ätit goudare! Jag sväääär!"
Då måste man ju bara prova !

Det är alltid bra att försöka tänka i nya banor och vara "turist i sin egen stad".

Om du ändå är i krokarna så missa för all del inte Libabageriet längre bort på Gamlestadsvägen. Deras nybakade och varma piroger är en upplevelse i sig.

Det verkar som om jag har klarat mig. Stegen i trapphuset tillhörde grannen och hans tvättkorg och inte Dietisernas Insatsstyrka.

Då kan jag med gott samvete öppna en Pepsi Max och fortsätta mitt städuppdrag.

Tänk på att något "nytt" är oftast något gammalt sett med andra ögon ur ett annat perspektiv.

Jag önskar er härmed en insiktsfull Tisdagkväll !

Jag är glad att du läste ända hit; -"Jag svääär Bruschan!"

//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar