lördag 2 april 2011

Köttfredag.

Fredagsfinalen blev något oväntatd. Min kära Mor kom och hälsade på mig ! För er som följt bloggen så vet ni ju att det är mycket just denna kvinna jag har att tacka för min matkärlek. Så det var ju fenomenalt roligt. Vi gick loss på Clubsteaken från Sävedalens Kötthall. Stekte den i panna ett par min på var sida o körde resten i ugnen. Termometern fick visa 62 gr när jag tog ut den. Lite vila o sen skära upp den. Jättegott !

Men jag måste erkänna. När det kommer till kött så tycker jag nog att en bra ryggbiff slår det mesta. Så det ska jag köpa/äta mer utav i framtiden. Till detta gjorde vi bakpotatis. Fan, varje gång man äter bakpotatis frågar man sig själv varför man inte gör det oftare ? Det är ju ljuvligt. Ska nog ha en "potato night" snart. Bara göra massa goda fyllningar och röror som man kan ha i. Låter inte det gott ?

Vi hade preppat med att göra hemgjort vitlöksmör sen var det en färdig Rydbergs Bea (som jag tycker e helt ok). Creme Fraische med franska örter. Hickorysås. Ja det blev en härlig middag ! Lite 80 tals feeling.

Sen fiska morsan upp hemlagade pannkakor som vi åt med wienernougatglass till efterrätt. Det var helt enkelt inte mkt som saknades.

Sen så spelade vi kort också. Såklart. Vi är galna i att spela kort. Chicago ska det vara. En typ av poängpoker. Fy faaaaan va hon spöade mig. Efter 4 partier så var jag skyldig henne 72 kronor. Det var bara att slanta upp o se glad ut.

Fantastiskt vad trevligt man kan ha med lite god mat och dryck och en kortlek. Igentligen borde man kasta ut sin TV tänker jag. Och umgås mer med nära och kära. Det blev en långsam promenad när jag följde henne hem för vi var båda "knöööckmätta".

Idag börjar jag med en slät kopp kaffe och en snus så får vi se vad man hittar på senare. Kastrullerna och vännerna väntar.

Sköt om er därute och glöm inte bort att SÄGA till dom ni älskar att ni gör det medans ni kan.

Kram!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar