söndag 3 april 2011

Love out of lust.

Efter en sjukt effektiv morgon där jag både han klippa mig och åka på shoppingrunda så var jag på gott humör och ringde således och bjöd min mor och bror på middag. Dom nappa direkt. Kul!

Vad gör man då till en riktig Söndagsmiddag. Något rejält som alla gillar ? Efter att ha virvlat runt lite idéer som stek, burgare, gryta så blev det solklart när jag kryssade över Munkebäcksgatan.

Spagetti och köttfärssås! Det är ju fan barnsligt gott! Ja så måste det bli! Jag gillar att ta fram min stora Skeppshultsgryta och bara ösa i grejer i den. På något underligt sätt blir det alltid gott.

Det blir ju en något "vuxnare" variant när jag lagar. Mycket färsk chili och vitlök. Kraftig oxbuljong som gör den mustig och god. Sen är det tomaterna. Välj lite bättre kvalité på dina krossade tomater, jag lovar att du kommer att märka skillnad!
Cayennepeppar, kummin, korriander, svartpeppar jag är generös med kryddorna. Sen vet jag att det är många som vill slå mig på fingrarna nu, men jag använder ganska mycket salt i min matlagning. Salt liksom fett är de två bästa smakbärarna. Det gör att saker smakar mer helt enkelt. När du fått ordning och smakat av så ska det stå o småputtra minst, MINST en timma.

Det ger dig tid att göra rent i köket. Duka. Fixa förrätt, ta en dusch, knyta flugan eller vad du nu vill göra. Har du damp som jag gör du alltsamans på en gång.

Till detta svängde jag ihop några goda "fusk brushettas"  med ett kraftigt vitlöksmör, tomat, chili och mozarella som grillades i ugnen.


I mina ögon en väldigt enkel middag, dock rustik. Det skulle inte gå att servera nåt "puttinuttit" till dom här gästerna. Ett av mammas valspråk är att "De ska va rejält!". Med andra ord så FÅR det inte finnas för lite mat ! Med facit i hand så var det tur för vi var alla hungriga så det blev inte mycket kvar när vi var klara. Fast om man lagar och bjuder så finns det ju inget roligare än när folk tar två gånger så jag ser det som ett bra betyg.

Som överaskning och final fiskade morsan upp två påsar av dom välkända Rimbobullarna ur handväskan och gjorde glasyr till dom så det blev kaffe o bulle som efterrätt. Inte illa !

Och se på fan om inte kortleka kom fram också ! Med två raka Chicago på samma runda. Gissa vem som tog hem den omgången? Det blev en hel del goa garv och hela sex riksdaler i vinst för Andy.


 
Oj oj oj, det skulle mormor sett. Att vi spelar kort om penningar en Söndag! Nu sjunker jag ner i badkaret. Läser boken jag fick i present av brorsan och funderar på vad jag ska göra med vinsten.

Lykke Li´s röst smyger sig ut i hallen, in över badrumströskeln: "..we can cross rivers with our will / so dance while you can..."


Det var en bra Söndag.
Jag dansade.
På mitt sätt.

Kram !


4 kommentarer:

  1. Hej vännen, jag är kär... i din blogg:o)!!! Kramar i massor, //Fröken Fräken

    SvaraRadera
  2. Åh vad gott det ser ut, jag blir hungrig igen.
    Vad du skriver bra. Mycket trevligt att läsa.
    Sus

    SvaraRadera