torsdag 14 april 2011

Bikinibilder!

 
Ja, det är vad jag blivit "lovad" av min fiskförsäljare Birgitta som svar på detta inlägg. Oj oj, livet som "bloggare" blir bara bättre och bättre!?

Skönt nu är ordningen återställd. Födelsedagen är passerad. Jag är en utav dom som hatar att fylla år! På riktigt. Jag brukar gå ner mig rejält redan 2 veckor innan. Någon form av existensiell ångest antar jag?

Men idag är det nya tag.

Inte bara det! Det är Torsdag också! Och ni minns väl vad man gör på Torsdagar? Just det. Ostron.

Torsdagar är ju en ganska meningslösa dagar tycker de flesta. Man vill ju bara att det skall bli Fredag liksom!

Inte för att jag bryr mig så särdelest mycket om vad det är för dag längre eller vad dom heter.
Det är ju inte jag som gett dom namn. Med andra ord. Jag kan inte påverka det.

Det man KAN göra är att fylla dagar med njutning.

En gång för många år sedan jobbade jag på en bensinstation. Jag skötte alltid om öppningen på morgonen. Vi öppnade kl 6 så jag var väl där 5.30 ungefär. En utav stadens största byggmästare var stamkund på macken.

Han var förutom otroligt rik också väldigt morgonpigg. Jag brukade alltid låta honom handla och tanka innan vi "öppnat" och det uppskattade han.

En morgon (utan att minnas vilken veckodag det var) spänner han ögonen i mig och säger: -"Andreas. En sak ska du veta. Livet är som en påse. Tomt och innehållslöst om du inte fyller det med något!".

Jag minns det så väl eftersom han hade en väldigt sorgsen blick när han sa det. Utanför stod hans enorma, flångnya Mercedes och gick på tomgång och hans kostym kostade förmodligen mer än min månadslön. Så kan det vara. Även om du har "allt" så har du inget.

Så idag "fyller" jag min dag med ett par otroligt goda Ostron.
Lite pressad citron.
Lite tabasco.
Lite hackad rödlök.
Solen i ansiktet

Man kan bygga vad man vill i fantasin.
Ingen kan ta dina minnen.
Så se till att roffa åt dig ett par. Precis som om du var tolv år igen. Precis som om dom vore rabarber i grannens trädgård.

Slut ögonen och njut! Se dig själv springandes, kiknande av skratt. Med hela din tolvåriga hand full utav nyss stulna rabarber!

Er pallande vän.
//Andy

4 kommentarer:

 1. Ljuvligt inlägg - som vanligt blir man både inspirerad och varm i hjärtat:). Tack!

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för att jag får äran att läsa din blogg. Hoppas att jag plockade dom fiiinaste ostronen till dig i dag. Att jag trivs så bra på jobbet e tack vare alla underbara människor jag träffar. O en favorit har jag ju.... Helt rätt... DU! Vet inte riktigt hur jag skickar detta men chansar. Ha en fin vecka så ses vi snart!
  Kram Birgitta (din fiskarbrud hahaha )

  SvaraRadera
 3. Du är så välkommen Birgitta! Och JA! Det var dom fiiiinaste ostronen idag. Supergoda !
  Kram tebax !

  SvaraRadera