måndag 18 april 2011

Nakenchock !

 
Ja man kan nästan tro det i alla fall. Ett tu tre så vart det sommar i Göteborg! Folk bokstavligen kastar av sig kläderna för att lapa åt sig av solstrålarna. Underbart! Det är vi bannimej värda efter den här sinnesjukt långa vintern.

Det blev en härlig cykeltur efter jobbet och ett inspirerande besök hos Bagaren & Kocken.  En affär man verkligen skulle kunna gå "Bananaz" i. Dom har så mycket sjukt coola och bra grejer. Kollade lite sjyssta knivar. En Vicotrinox står på anskaffningslistan. Snart så...
Vad passar bättre en sån här solig dag än en rejäl Pastasallad?

Det går snabbt att göra och är supergott. Jag körde en variant med fullkornspasta. Grunden var mycket tomat och rödlök (såklart!).
Chili, vitlök och mozarella fick också vara med. Alla dom goda oliverna som jag köpte på Göteborgs Orienthus passade perfekt att ha i här. För att få lite x-tra sting så åkte det även ner några inlagda Jalapenós. En färdig salladsmix alá Toscana och lite isbergssallad så VIPS fanns det mat för ett mindre kompani!Jag gillar mycket smak och det får man ju av chilin och allt det andra. Men för att toppa det ytterligare så gjorde jag en vinägrett med dijonsenap. Det blir lite mer substans och man får lättare ut smakerna i hela salladen. Jag pressade ner en citron också av bara farten. Citron är ju gott med nästan allt. Vi använder på tok för lite citron i maten tycker jag.


En halv färdig grillad kyckling som man bara plockar av köttet med fingrarna och river ner lite bitar på måfå så har man en rejäl och matig sallad med lot´s of flavour. Snabbt, lätt och fräscht.

Skönt med sån mat som man snabbt kan fixa iordning. Sen var det bara att ta en lång dusch för att sedan sjunka ner i eftermiddags solen på balkongen och njuta.

Det blir som en grand finale på dagen så att säga!

Imorse på fabriken fick jag en rolig överaskning. Jag fick tillbaka en bok som jag lånat ut. Det var säkert tre år sedan så jag hade fullkomligt glömt av det. Det var "Konsten att vara snäll" av Stefan Einhorn.
Jag blev lite glad. Dels för att jag fick tillbaka den, dels för att jag mindes hur varm känsla den boken gav när jag läste den för länge sedan. Har du inte läst den så rekommenderar jag den starkt.

Under tiden jag åt kom det en livs levande Fransiskanermunk gående under balkongen. Ni vet med en sån där brun säck över sig och rep som bälte. Medans jag sög på en marinerad oliv kunde jag inte låta bli att undra om han inte är tusen gånger lyckligare än vad jag är? Inga pengar, inga ägodelar och inget arbete och stress.

Men man vet inte. Jag är inte redo att träda in i klosterlivet riktigt ännu känner jag. Jag nöjer mig med att Kålltorps gator är fullknökade med lättklädda kvinnor som ler. Att det är några x-tra lediga dagar nu till påsk och att jag är frisk.

När jag slog upp boken imorse, som man gör när man bläddrar i en nyss återlämnad bok. Stannade fingret på en sida. Där stod:

"Jag har träffat ett antal människor som legat på sin dödsbädd. Inte en enda utav dom har önskat att dom tillbringat mer tid på sitt arbete".

Tänk på det nästa gång ni säger till dom ni älskar att ni inte hinner för att ni "måste" jobba.

Ha en underbar kväll!

//Andy

1 kommentar:

  1. Halloj där min idol!
    Älskar det du skriver o dina fantastiska bilder. Dreglar nästan nu av alla goda rätter du lagt ut.
    Just kommit från jobbet o du kan gissa om det va köer nu i Påskveckan! O där stod jag själv. Men med ett leende på läpparna o härlig musik plus så goa kunder så fixade det sig galant. phuuu. Boken du tipsade om ska jag leta upp! Ha en go vecka så ses vi!

    SvaraRadera