lördag 2 april 2011

Rimbobullar.

Efter gårdagens rejäla köttkalejs fortsatte kvällen/natten på Kålltorps eget Café Opera. Frankés Bar. Alla stjärnorna var där såklart. Träffade även den eminente matbloggarkollegan Herman Fredrik från 2män&Kök och han hade till min stora glädje följt min blogg sedan starten och hade intressant feedback att komma med.

Jag måste dock erkänna att jag är lite besviken på F:et att dom bytt Öl leverantör. Ingen Urquell längre :( Kruzovick eller något sådant istället. Jag menar: pröva att säga det efter 15 lakrisalshotar lixom !? -Kjjjussoovvääch. Nä, det går inte. Ja det var sjukt roligt iaf. Längesedan jag skratta så mycket.

Idag blev det således inte några fondkok på morgonkvisten direkt. Det blev faktiskt en gorgonzolapizza på Italia. Pizzeria nr2 i Kålltorp. Deniz går ju alltid först. Men eftersom jag skulle hjälpa mamma att bära hennes matkassar så passade Italia bättre. Hon hade roliga grejer på gång morsan.

Hon skulle baka Rimbobullar !? Hon hade även fått för sig att det skulle vara lika bra att göra dubbel sats. -Dom står på Jäsning hemma nu. -Jaha, hur många blir de då? -Sextio stycken ! Ha ha, fan va go hon är. Jag hängde med för att få mig en liten bakkurs. Jag bakar nästan aldrig. Det passar inte min personlighet alls. Man måste följa recept och vara noggrann o sånt. Nä, det ligger inte för mig. Men gud vad det luktar gott när man bakar. Jag tror att hon använde det här receptet:   http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=3612t: 

 Och vad goda dom blev med en nybryggd kopp Zoegas. Det är sjukt vad vi pratar mycket mat när vi träffas. -Men har du provat det ? Och vet du vad jag gjorde igår ? Och den osten du vet ! Bara sånt hela tiden. Ja mamma e alltid mamma den saken e klar.

När jag gick hem så var det redan fullt ös på F:et men jag hade karaktär att gå förbi utan att bara "gå in o säga hej" vilket förmodligen räddade mig denna disiga Lördag. I dag skall jag nämligen bara vara för mig själv och umgås med mina älskade katter.

Tror att det blir varma mackor lite senare. För vad slår en klassisk Croque Monsieur ? Eller om man lägger ett stekt ägg ovanpå Crouque Madame. Ja så kan det bli. Eller så blir det något helt annat. Man vet inte. Lev här o nu ! Det enda du kan göra.

Fred !Inga kommentarer:

Skicka en kommentar