söndag 17 april 2011

Passivitetsträning och smak av frihet.


Idag har jag tränat. Fy fan ! Det är jobbigt ju...

Jag har tränat mig på att vara oproduktiv. På att göra "ingenting".
Det är fruktansvärt svårt. Särskilt om man har Janteångest och lightdamp som jag.

För min personliga del så är det lite av en paradox. Det är väldigt bra om man är kreativ men samtidigt är det min svaghet. Jag faller ibland på eget grepp så att säga.


Men idag har jag som sagt tränat på att "dra ner kraven" lite. Frukosten till exempel bestod i kaffe, jordnötssmörs macka och en pris snus på balkongen. Sen bestämde jag mig för att vara ute resten av dagen.

Fick besök av några trevliga människor och deras hundar. Grillen kom fram och det blev korvgrillning i solen. Undrar om jag inte slog nytt personbästa med hela 7st korv i bröd? Tre stycken Cabanossy och 4 grillkorvar!

Det är ofattbart att något så enkelt som en korv i bröd med stark senap kan smaka så gott. Jag tänker att det är fantastiskt ändå med årstiderna.
Som man svurit åt kylan och snön den här vintern. Lika makalöst förälskad är man i våren och de första solstrålarna. Kanske är det därför en korv i bröd smakar så gott? Smaken av frihet?

Kaffe på termos i solen. Hundarna som jagar sina pinnar. Och jag som inte är "duktig" alls.  Otroligt skön känsla. Jag har med andra ord varit otroligt duktig på att inte vara duktigt idag. Inte illa...

På kvällskvisten blev det en enkel middag. Korean Steak Sandwich.
Jag blandar en "marinad" av japansk soya, vinäger, farinsocker, finhackad chili och vitlök. Lite utav det får ryggbiffen vila i 1h i rumstempratur ungefär. Efter stekningen (ca 2 1/2 min per sida) så läggs den i folie och resten av marinaden får omhulda den under kommande "efter stekning" ca 10 min.

Lite tomat tillsammans med en krispig isbergsallad. Grillat rågbröd. Jag gjorde en dressing på olivolja, vinäger och dijonsenap. Hur mycket kan man hylla Dijonsenap?
Det är tamejfan en utav de bästa ingridienser som finns. Den som inte har dijonsenap hemma är det något fel med säger jag bara!

Det blev en väldigt god middag och samtidigt hälsosam med tanke på det låga kolhydratinnehållet. Det syrligt/starka köttet ihop med den lite vassa salladen och dom söta tomaterna blev perfekt!
Precis så som jag vill ha det. Enkelt och gott.


Nu kliar det i fingrarna att diska och kanske tömma kattlådan.
Men jag skall stå emot.

Det blir nog att läsa en bok istället.
Jag vill ju gärna fortsätta att inte vara duktig.

Hoppas ni också varit oduktiga idag.
Ibland är det det duktigaste man kan göra.

Peace !
//Andy.

2 kommentarer:

  1. Underbar macka och en underbar matblogg. Är impad värre...
    Märks att du har damp light...:o) Hur svårt är det egentligen att inte göra något...? Tydligen svårt.

    Grattis i efterskott.

    /Tobias

    SvaraRadera