onsdag 27 april 2011

Grilltips.


 
 Ja idag blir det inte mycket matlagning på fronten. Ska bara göra en enkel sallad. Det är något av det godaste när det är så här varmt. Jag värmer upp med några färdig grillade revben under tiden. Ibland kan man fuska lite.

Men jag tänkte dela med mig av ett grilltips! Det bästa grilltipset är inte någon hemlig marinad eller superglaze. Nej det bästa grilltipset är att alltid ha tjock aluminiumfolie hemma. Ni vet den där som brukar heta Ugns eller Grillfolie.

Då kan man snabbt göra små käcka foliepaket att slänga på grillen. Det är verkligen supersmidigt!
För det första så kan man slänga i det man har hemma. Några överblivna kokta potäter, körsbärstomater, citron, fetaost. Allt blir gott i ett foliepaket. För det andra så är det inte så noga med tillagningstiden om man nu råkar sitta o ha trevligt över ett glas vin eller så.

Som härom dagen så gjorde jag med Feta ost, hackade valnötter, citron, honung, olivolja, basilika, salt och peppar. Sjukt gott ! Släng i en fiskbit om du har med något gott, en skvätt vin eller så. Men lämna gärna lite x-tra plats i paketet så det kan ånga ordentligt.

Ja det är nog ett utav mina bästa grilltips. Annars är det ju kanon med fläskkött att förkoka det i en god buljong dagen innan och låta det svalna och ligga i den över natten. Så saftigt och gott kött på grillen har du nog aldrig fått!
the Grill Chef

Nu ska jag göra en överasknings sallad till en väldigt fin människa. Fy bubblan va kul !

Ha en fin kväll mina vänner !
Over & Out!
//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar