tisdag 26 april 2011

Jahangirs Bröd.

I fabriken där jag arbetar jobbar även en man som heter Jahangir. Han är från Iran. Han är mycket trevlig och nästan alltid glad. Vi har pratat mycket historia och filosofi de åren vi arbetat tillsammans. Han gillar mat liksom jag och jag har visat honom min matblogg och han tyckte den var bra.

Idag sökte han upp mig. Han hade en påse med sig. Jag frågade vad det var? -Det är Jahangirs Bröd ! Svarade han.


Vi hade pratat om persiskt bröd vid något tidigare tillfälle och det hade han såklart kommit ihåg. Och nu hade han bakat. Två fina limpor fick jag av honom. Det var jättegott. Lite salt och segt. Kanon till en enkel sallad.

Jag blev otroligt glad för denna fina gåva.

För vad kan vara större än att ge en medmänniska bröd?
Tack Jahangir !

//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar