torsdag 7 april 2011

"Ibland borde du ge dig själv det du önskar att någon annan gav dig."

Jag är nöjd med mig själv. Jag lyckades nämligen lura ut min mamma på promenad idag.
-"Kom hit så lagar vi middag tillsamans. Så kör jag dig hem sen!"


Jojomen. Hon traskade allt iväg. Eftersom jag kom hastande från jobbet och hade tvättid så var det liksom full fart. Så det fick bli en variant av knytkalas.
Men det är ju sådant som ofta kan bli så lyckat! Vad har du? Har du nåt? Vad gör vi med det?
Hon hade med sig en påse djupfrysta grönsaker och hemlagad macaronilåda. Jag hade en fantastiskt fin kotlett och delikatess Cabanossy från Sävedalens Kötthall. Tomat och rödlök fanns hemma liksom lite valnötsbröd. Jo men då så! Let´s get to work!En enkel tomat och löksallad med god vinägrett är ju alltid jättegott! Sen var det bara att värma på mammas goda macaronilåda. Steka kotletten och korven.

Så vipps har man en ljuvlig måltid på bordet! Att sitta och snacka lite skit över god mat med någon eller några som står en riktigt nära är en sån otroligt fin grej. Jag menar det är ju säkert superkul att gå på Nobelfesten ur kulinarisk synpunkt. Men bara tanken på att sitta i frack och äta fint med silverbestik får ju det att vända sig i magen.
I alla fall på mig.
Nej tacka vet jag armbågarna på bordet, yviga gester och hellre spilla lite mjölk på bordsduken.


Det behöver inte vara någon fin eller dyr mat. Det kan bli hur festligt som helst ändå! Vilket jag hoppas framgår av bilderna?

I morgon är det Fredag och sånt ser ju en knegare fram emot. Några välförtjänt lediga dagar. Förmodligen blir det något enkelt då och bara slappa. Men vi får se. Imorgon är en annan dag och nu är nu. Likväl som det kan bli ostron och oxfilé framför tv:n kan det bli en hamburgare och bärs på Frankés Bar. Jag känner av "energierna" imorgon.

Jag jobbar mycket med "energierna". Det och magkänslan. Om man lyssnar på det så brukar man fatta rätt beslut. Ni vet väl hur ofta man säger när nåt går åt helvete; "Jag visste det!" och jag tror faktiskt att man kanske gjordet det. Bara att man lät bli att lyssna innåt. Så det tycker jag vi ska bli bättre på.

Man behöver inte analysera det mer än så eller fundera. Det är därför jag inte förstår var tex ett tv program som det där med hon den där sjukt osympatiska Anna Skipper ska köra en säsong till? Jag är övertygad om att alla vi människor bär vår sanning med och inom oss.
Hallå! Om jag hostar blod så vet jag ju självklart att det inte är bra att röka. Eller om jag är överviktig så vet jag redan om att jag inte borde äta chips och godis.

När tiden är mogen för förändring kommer det att ske och jag lovar dig, det är INTE för att någon smygätande 50 krisande kärring står och skriker på dig.
Utan för att du vill själv. För att du har hittat motivation.

Låt ingen försöka berätta för dig hur du ska leva ditt liv. Du vet ju det redan!

Eller som Dr.Phil brukar säga: "Sometimes you just got to give yourself what you wish someone else would give you."
GÖR DET ! Varför inte redan idag?

Kram på er!
//Andy

ps. Stort tack för all positiv feedback jag får i mail och kommentarer, jag uppskattar det jättemycket och läser samt svarar på allt. Tack! ds.2 kommentarer:

  1. Som alltid blir jag glad av din blogg och jag har tipsat den vidare till många! Fy fan Andreas vilken passionerad människa du är! Det är imponerande! Keep up the good work!

    SvaraRadera
  2. Oh tack! Jag blir så glad !

    SvaraRadera