lördag 16 april 2011

Skön Lördag

Lördagar e ju bland dom bästa dagarna. Så skönt att slippa stressa iväg till en fabrik och kasta sig i blåstället för att hinna till stämpelklockan.


Jag gillar att gå upp tidigt och koka kaffe. Sen kan man ge sig ut på diverse äventyr. Ett ypperligt sätt att starta dagen är att ta en sväng förbi Liba bröd i Gamlestan. Dom gör ju det klassiska Liba tunnbrödet som jag hyllat flera gånger tidigare och som är fenomenalt att göra pizza på tex.

Men deras nybakade varma piroger är ljuvliga. Jag älskar att äta i bilen så det är perfekt att bara stanna och plocka upp en alldeles varm pirog och äta på väg till nästa stopp. Idag provade jag även att köpa deras Breadsticks med oregano och salt. Tänkte man kunde slänga ihop nån god dipp och doppa dom i. Vi får se vad det blir. Återkommer när jag provsmakat dom.

Det blev även en sväng till Erikshjälpens Loppis. Det är en utav mina favorit loppisar och ligger i Högsbo industriområde.

Man får vara ute i god tid om man ska vara först att fynda. Jag var där halv elva och då var det redan kö. Femton minuter senare var det kö långt ut på gatan och säkert över 50 pers som stod och vänta på att portarna skulle öppna. Jag hade en trevlig stund i kön och kom i slang med ett gäng "veteraner". Snubbar som verkade ha koll på olika marknader och gamla fynd. Vi pratade och skrattade och jag fick mig en och annan fräck historia till livs.

Jag kastade mig direkt på husgeråds och porslinsavdelningen. Idag gjorde jag ett riktigt kanonfynd ! Helt sjukt vilken flax man kan ha!

En superfin grillpanna i gjutjärn. En sådan ny kostar säkert runt 300 spänn. Vad betalade jag? Jo hela 50 riksdaler! Det är vad jag kallar fynd. Den krävde förstås en renovering men det är en ganska enkel manöver och jag återkommer med ett inlägg precis om hur du skall göra.

Nöjd över detta fynd blev det sedan en sväng till blomsterlandet för att fixa lite vårstämning till balkongen. Där var ALLA ! Alla människor i heeeeela Göteborg skulle handla blommor och trädgårdsfix idag så min panikångest fick sig en rejäl testomgång kan jag säga. Men till slut kom jag därifrån helskinnad med en gigantisk säck yrkesodlarjord och ett antal Pensér.

Till Lunch blev det några fina korvar från Kötthallen och ett stekt ägg. Undrar om jag skall gå på ryggbiffen senare ? Kanske kan testa nya pannan ?

Jag sätter mig på balkongen. Byter några ord med grannen över räcket i bästa Beckstil.

Det är en bra dag.
Jag har köpt en fin stekpanna och Gais tvålade till Halmstad med två baljor.
Solstrålarna värmer mitt ansikte.

Det är en bra dag.

Det vill jag att du också ska ha.

Kram!

//Andy

1 kommentar:

  1. Jag är så glad att få tillhöra din vänkrets, det är en glädje utan gränser att läsa dina inlägg:)! Bamsekram

    SvaraRadera