fredag 8 april 2011

Porrgott!Äntligen Fredag! Nu är det snart helg och du har förhoppningsvis som jag ett par sovmornar att se fram emot. Vad passar då bättre än att unna dig en riktig Amerikansk frukost? UNNA DAJ saaa jag tee daj ! ;)

Här är ett recept som jag brukar använda (lite på en höft sådär) PANCAKES. Du måste. Och nu är det MÅSTE ha Lönnsirap till. Dock duger det bra med någon billigare variant. Äkta lönnsirap är svajnedyr och hela grejen med sirap på amerikanska pannkakor är att man har mycket. Det är det som definierar en bra pancake, att den är fluffig och suger upp bra.

Det är nämligen så, och jag har rest mycket i USA och ätit många pannkakor, att man äter stekt ägg och bacon först. Men det första man gör är att fullkomligt dränka pannkakorna i sirap. En kula smör skall det vara på också såklart! Under tiden man äter så hinner sirapen på något magiskt sätt försvinna in i pannkakorna!? Så när du ätit upp dina ägg och bacon så är det bara att ösa på sirap IGEN ! Det är en ÄKTA Amerikansk frukost det. Du kommer garanterat att stå dig fram till Lunch.Varför inte som jag servera med finhackade Pecannötter och x-tra stora blåbär? Hitta din favorit!
Det kan vara lite trixigt första gången man gräddar amerikansk pannkakor. Måtta upp med ett dl mått. Smeten är ganska tjock. En tredjedels mått brukar vara lagom för en pannkaka. Häll snabb från ganska hög höjd i varm panna med smör.
Med en normalstor panna borde du få plats med 2 st åt gången. När det börjar komma små små bubblor är det dags att vända.
Jag lovar du kommer snart att få kläm på det. En porslinstallrik på en kastrull med varmvatten på spisen gör att du kan hålla samtliga varma så att du/ni kan äta tillsamans.

Have a nice weekend! Good Luck Dude !
//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar