lördag 2 april 2011

Croque MadameMan kan lägga ut texten hur flådigt och exklusivt som helst. Men egentligen är det varma mackor vi snackar om.

Kylskåpskalltsmör+oshyvel=smart
Jag är helt ärligt ingen smörgåsälskare, men varma mackor. Jag menar vem gillar INTE det ? Snabbt, enkelt och man kan slänga på i princip vad som helst. Det som finns hemma helt enkelt. Men idag blev det klassiker. Crouque Madame. Det är bara en Crouque Monsiour som toppas med ett lättstekt eller pocherat ägg. Observera att det är viktigt att gulan fortfarande är lite lös, det är liksom det som är hela grejen att det flyter ut och sugs upp av brödet. Ost, skinka, en tomatskiva och brödet skall bredas med Dijonsenap.

Igår var jag på Operan på Lunch och jag var ju tvungen att möta upp och hedra en av mina allra största idoler (och skratta inte nu för det är faktiskt sant!) Evert Taube.

Han mådde bra och blickade ut över sitt älskade Göteborgs Hamn. Tyvärr finns det inga klipp med någon av mina favoritlåtar i orginalversion men här kommer en länk där ni kan se en klassiker och EVERT i egen hög person.

Jag tror Evert hade gillat en välgrillad Crouque Madame serverad tillsammans med en källarsval mellanöl och kanske en liten nubbe ?

Nä nog babblat för idag. Jag ringlar lite Bearnaise över min Crouque Madame och slår mig ner i myssoffan,

-Au revoir ! Bonsoir !Inga kommentarer:

Skicka en kommentar