onsdag 13 april 2011

Känner jag dig? -Nej !Idag är ingen vanlig dag för idag är Andys födelsedag!

Därför blir det ingen matlagning idag heller, hör o häpna? Däremot blir det något som jag älskar! (Och brukar ha varje födelsedag). Smörgåstårta ! Hur go e inte den då?

Jag brukar beställa på Kias Smörgåsverkstad. Igentligen ett gammalt fik i Olskroken. Sedan några år tillbaks ägs firman av en familj med utländskt ursrpung (jag gissar persiskt?). Och dom gör fenomenalt goda och prisvärda Smörgåstårtor. Dom har faktiskt även en Vegetarisk variant som även den är jättegod! Fast för min del idag så blir det Lax och Räkor. En klar favorit.

Skall fatta mig kort eftersom gästerna är på ingång. Men det hände en rolig grej när jag hämtade upp tårtorna.

När jag som bäst håller på med att betala kommer ur köket en man.
Han tittar mig rakt i ögonen samtidigt som han utbrister: -"Hallou Aundreous !" med ett strålande leende på läpparna. (Jag gissar att det var hans fru som höll på att ta betalt och hon såg minst lika glad ut).
-Hej, hej! Känner jag dig? frågade jag.
-Nehej! Skrattade han och räckte fram handen. -Inte ehännu!

Vilken underbar inställning.

Vi hälsade och presenterade oss. Så nu "känner" vi varann.

Hossein heter han och han och hans fru gör underbara Smörgåstårtor och driver ett trevligt litet fik.

Sannolikheten att man kommer att handla någonannanstans i framtiden sjönk därmed med ungefär 99%

Så funkar entreprenörskap och handel.
Men även medmänsklighet och social kompetens.

Sträck fram din hand och hälsa på någon idag.
Någon som du inte känner "ehännu" !

Kram på er !
//Andy

3 kommentarer:

  1. Och jag är glad att få känna dig:)! Dock inte tillräckligt väl för att ha koll på din födelsedag *skamsen*... Dubbelkram i morgon:s? Ha en fantastisk kväll med smörgåstårtan och gästerna:)! Kram

    SvaraRadera
  2. grattis på födelsedagen
    ha en härlig dag, tina

    SvaraRadera