lördag 28 maj 2011

Svartpeppar kotlett & Västerbottenbroccoli gratäng.


Här kommer ett smarrigt tips för att göra en rejäl och matig vegetarisk gratäng. Eller...jag kan ju inget om det där med vegetarism o sånt. Antar att den absolut inte är godkänd eftersom det är både grädde och smör i den. Men, men.....det är inget kött i iaf så det är veggo för mig. Hur som helst så blir det supergott och det går snabbt.


Tag ca 0,5kg djupfryst Broccoli kör den i micron nån minut på full effekt så du kan klyva buketterna i kvartar.
Sprid ut en "färdig" potatisgratäng i en ganska stor gratängform. Blanda i dina broccolibuketter. Här är det läge att använda händerna så du får det rejält blandat.

Salta och peppra generöst och tillsätt övriga kryddor som du gillar. Vispa ihop lite grädde och en dutt vetemjöl (1dl+1/2 msk) och häll över.

Nu toppar du med rejält med riven Västerbottenost. In i ugnen på 220gr i ca 20-25 min.

Till detta stekte jag en fin fläskotlett som jag klappat in med mycket nymald svartpeppar.

Så blev det på under 30 min en meny "Svartpepparkotlett med Västerbottensbroccoligratäng".
En sjysst variant på husman i lite snabbare version. Ett glas kall Lättmjölk var det självklara dryckesvalet till denna måltid.


Hem och gör gratänger i olika former med er nu o sitt inte här o läs!

Kram på er!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar