onsdag 11 maj 2011

Steak & Sallad.


En solklar favorit ALLA dar i veckan är kött & sallad.
En enkel sallad med en god vinägrett och mycket tomater.

Och så en god "steak" till det.

Idag blev det Texasbiff från Sävedalens Kötthall. 

Jag blandade min "smaksättar soya" som består av: Japansk Soya, salt, hackad färsk chili och lite vinäger (idag råkade det även bli lite pressad apelsin).










När köttet är klart häller du över din "chili-soya" och låter den dra in under efterstekningen. Alltså den tiden som köttet skall vila efter tillagning innan du äter det (ca 5-10min).


Som jag nämt vid tidigare inlägg om kött så skall du alltid låta köttet vila en stund innan du äter det. På så sätt binds köttsafterna i köttet och tillagningsprocessen hinner stanna av.
Det påverkar smaken och ätupplevelsen mer än du kan ana.

Att du alltid skall låta köttet bli rumstempererat innan du steker eller grillar det behöver jag väl knappast påminna om?

Under tiden hinner du diska ur pannan och snygga till runt spisen. Praktiskt eller hur?



Servera.
Ät.
Njut.

Lägg några x-tra spänn på en god köttbit nån gång ibland.

Du bli bättre i sängen.
Mjukare i själen...
..och du kommer till Himmelen !

Det har du mitt ord på.

Trevlig Afton.
//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar