söndag 15 maj 2011

Italiensk Lunch.

Lördag. Man är ledig och det är soligt och fint väder. Då passade jag på att bjuda några nära och kära på en enkel Italiensk Lunch.

Ganska enkla grejer igentligen. Gör ett riktigt gott vitlökssmör med riktigt rumstempererat smör, pressad vitlök och lite rosmarin. Smöra det på nybakad baugette och grilla i ugnen för att göra en ljuvlig Bruschetta.Jag blandade 3 finhackade tomater med vitlök, olivolja, basilika och ett par matskedar krossade Mutti tomater på burk. En skvätt vinäger, lite salt och svartpeppar så var den tomatröran helt underbar.


Riven god parmesanost är ju ett måste! Låt gärna hela biten och rivjärnet stå framme så gästerna känner att det är helt ok att ta MYCKET för det är ju det som är gott! Lite mozarella, citron och parmaskinka serverades också till. Så att man kan plocka ihop utav det man själv tycker är godast!


Koka rikligt med spagetti som skall vändas i rejält med smör, salt och olivolja. Glöm inte att ha mycket salt i kokvattnet, det är superviktigt!


Till detta drack vi en Törley Gala Sec. Ett vitt halvtorrt mouserande vin. Funkar perfekt med Bruschettan och känns lite lagom lyxigt till lunch plus att man blir på gott humör!

Som sagt, ganska enkla grejer med ofantligt gott och något som de flesta gillar och något man kan servera rejält utav. För vem vill ha hungriga gäster och lite på tallrikarna?


Lite kortspel och ironi till efterrätt så hade vi snabbt satt standarden på hur en bra Lördag skulle vara.

Tack till er som kom och förgyllde min dag, åt min mat och skrattade med mig!

Mat, vänner och goda skratt. Det är sånt som gör livet värt att leva.
Även om du bara bjuder på lite Spagetti.

Sköt om er nu och njut av Söndagen!

Kram.
//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar