söndag 29 maj 2011

Inte alltid vid spisen.God Söndag kära vänner!
Nej jag står inte alltid vid spisen.
Trot eller ej. Som igår tex när jag umgicks med min fina mamma nästan hela dagen.


Vi gjorde en liten utflykt till Sävedalen för att titta på nåt Jippo/Invigning av en ny köpgata. Jag gillar när det är lite "jippo". Det känns lite amerikanskt på nåt sätt. En musikkår som står o tutar i tubor och spelar lite falskt. Stolta föräldrar som står och fotograferar i regnet. Handlare som försöker prångla ut sina varor utanför sina butiker.

Man tjingsar lite på folk, handlar lite och har det trevligt. Jag fyndade bla annat 1kg säckar med Hills Hund och Kattfoder för bara 10.- st.

Tanken var att vi skulle besöka kulthaket Oves Gatukök. Men det blåste isande vindar och började ösregna och eftersom dom inte har någon servering så strök vi det alternativet.

Vi bestämde istället, eftersom jag hade automobilen, att bevista Klasshaket Utby Pizzeria
Denna pizzeria som ligger snett bakom sopstationen i Sävenäs ser från gatuvy inte ut att vara något för Världen. Men det är en utav Göteborgs allra bästa pizzerior. Vilket märks på den konstanta ström av människor som passerar oavsett tid på dagen och den konstant ringande telefonen.


Det finns två saker man skall prova om man åker dit. Deras "lyx pizzor" och deras Kebab. Om du tycker det verkar dyrt med 95 pistoler för en vanlig "pizza" så tänk igen. Testa och jag lovar att du inte kommer att ångra dig. Råvaror av högsta klass och perfekt gräddad. Deras hemgjorda vitöksås är helt sagolik!

Kebaben är en historia för sig. Här får köttälskaren sitt lystmäte. Portionerna är minst sagt generöst tilltagna och dom tillverkar Kebaben själva. Brödet bakas på plats i pizzaugnen och är enormt gott. Det blir som ett mellanting mellan en handboll och en fotboll i storlek. Deras starka sås är helt perfekt! Riktig kebabsås med ett "bett" som smyger sig på.

På bordet ijämter oss satt ett gäng på 5 personer. Ingen av dom orkade äta upp sin mat utan fick ta med sig Doggybag. Då snackar vi portioner.

Att dessutom alla åtta pizzabagare som jobbar som små Gnuer är sjukt glada och trevliga och skrattar  och stojar gör bara upplevelsen ännu angenämare. När fotbollslandslaget var här och tränade senast så drog dom just hit och käkade pizza, med Zlatan i spetsen. Jag vet inte om det borgar för någon kvalité eftersom jag inte är mycket för fotboll. Men om du vill prova en pizza som duger åt Zlatan så är det hit du skall gå.


När jag kört hem en alldeles proppfull Mor så drog jag ner och hälsade på Ratpakk Car Club och kollade lite på deras fräcka Yankare o Hotrods. Visst vaknar V8 suget lite grand när man ser alla dessa sköna åk.

Det finns inget som V8 muller.

Tja....det skulle väl vara en pizza med Världens Bästa Mamma i så fall.

Krama er Mamma idag, det är ju trots allt Mors Dag.
Fast det är det väl varje dag egentligen?

Kram på er!
//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar