Måndag. Igen.
Är det bara jag som undrar vart helgerna tar vägen? Och efter jobbet ska man försöka fixa middag?
En grej som jag ofta kör när inspirationen tryter är färdiga Salladsmixer. Ni vet dom som finns på Stormarknaderna packade i påsar. Dom kan ha namn som "medelhavs mix", "salladsmix" eller "Provencalsk sallad". Färdigsköljda och klara att äta.
Hamnar prislappen nånstans mellan 16-20 kr (220gr) så blir det faktiskt billigare också.
Kvisttomater och rödlök kan man inte få nog av så det fick det bli också. Jag hade ju en underbar Chorizo från Sävedalens Kötthall kvar sedan förra veckan så den fick sätta smaken. Bara att slanta ner och steka på låg värme i olivolja och lite smör.
Eftersom det var en Chorizo från den högre skolan så var den otroligt saftig. De flesta av dessa paprikastinna safter hamnade i pannan. Det man gör i ett sådant läge är att man fördelar det lite fint på brödet. I mitt fall en ciabatta, sedan krossar man en vitlöksklyfta och "smörar" ut safterna på brödet.
Så det blev en Snabb Chorizo Sallad idag. Med blandad sallad, tomat, rödlök, god vinägrett, salt, svartpeppar och en fantastiskt god Chorizo. Med saftigt och stark vitlöks ciabatta. Ingen dålig Måndagsmat!
Precis när jag stod och plockade mina tomater så vände jag mig om och krockade med Komikergeniet Peter Apelgren. Det är i mina ögon Sveriges absolut roligaste man. Jag har skrattat åt hans sketcher så att jag fått ont i magen många gånger.
Fan va konstigt det blev. Skulle jag säga något?
-"Ursäkta mig Peter, du känner inte mig och jag vill inte störa dig i din vardagshandling..."
-"Nej, nej det är ingen fara"
-"Okej, jag ville bara säga att jag tycker du otrolig bra! I mina ögon Sveriges roligaste man och absolut bästa komiker. Och du har skänkt mig många goda skratt. Tack för det".
Han tittade mig i ögonen.
-"TACK! Det var tamej fan PRECIS vad jag behövde höra just idag".
Imorgon kan det vara för sent och det kan betyda mer än vad du tror.
Både för dig själv och andra.
Du kanske riskerar att verka töntig eller dum.
Men du bjuder på dig själv.
Och att bjuda på sig själv är finare än både Oxfilé och Champagne.
Det är i alla fall vad jag tycker.
Sköt om er!
//Andy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar