måndag 23 maj 2011

Enkel Chorizo Sallad och att våga säga vad man tycker.
Måndag. Igen.
Är det bara jag som undrar vart helgerna tar vägen? Och efter jobbet ska man försöka fixa middag?

En grej som jag ofta kör när inspirationen tryter är färdiga Salladsmixer. Ni vet dom som finns på Stormarknaderna packade i påsar. Dom kan ha namn som "medelhavs mix", "salladsmix" eller "Provencalsk sallad". Färdigsköljda och klara att äta.

Okej, det är säkert nån avskyvärt livsfarlig gas i dom där påsarna men jag tycker trots det att dom är helt okej som grund. Ta en extra koll på prislappen bara för de varierar kraftigt kan jag säga och särskilt i storlek. Skall man snabbt sno ihop en sallad till 1 eller 2 personer så känns det faktiskt rimligt att använda dessa istället för att stå med ett helt gäng salladshuvuden och få massor över.
Hamnar prislappen nånstans mellan 16-20 kr (220gr) så blir det faktiskt billigare också.

Kvisttomater och rödlök kan man inte få nog av så det fick det bli också. Jag hade ju en underbar Chorizo från Sävedalens Kötthall kvar sedan förra veckan så den fick sätta smaken. Bara att slanta ner och steka på låg värme i olivolja och lite smör.


Eftersom det var en Chorizo från den högre skolan så var den otroligt saftig. De flesta av dessa paprikastinna safter hamnade i pannan. Det man gör i ett sådant läge är att man fördelar det lite fint på brödet. I mitt fall en ciabatta, sedan krossar man en vitlöksklyfta och "smörar" ut safterna på brödet.

Att riva/rubba vitlöksklyftor på bröd är ett kanonbra tips. Det ger den där vaga lite subtila smaken av vitlök som jag egentligen tycker allra bäst om. Om man står och pressar ner mängder med vitlöksklyftor med en press i maten så blir det beskt och alldeles för stark smak för mig. Så prova det nästa gång. Krossa klyftan. Pilla bort "pappret" och smek brödet och dess kanter med den krossade klyftan. Jag lovar att du kommer att älska det!

Så det blev en Snabb Chorizo Sallad idag. Med blandad sallad, tomat, rödlök, god vinägrett, salt, svartpeppar och en fantastiskt god Chorizo. Med saftigt och stark vitlöks ciabatta. Ingen dålig Måndagsmat!

Precis när jag stod och plockade mina tomater så vände jag mig om och krockade med Komikergeniet Peter Apelgren. Det är i mina ögon Sveriges absolut roligaste man. Jag har skrattat åt hans sketcher så att jag fått ont i magen många gånger.
Fan va konstigt det blev. Skulle jag säga något?

-"Ursäkta mig Peter, du känner inte mig och jag vill inte störa dig i din vardagshandling..."
-"Nej, nej det är ingen fara"
-"Okej, jag ville bara säga att jag tycker du otrolig bra! I mina ögon Sveriges roligaste man och absolut bästa komiker. Och du har skänkt mig många goda skratt. Tack för det".
Han tittade mig i ögonen.
-"TACK! Det var tamej fan PRECIS vad jag behövde höra just idag".

Så kan det vara och det stärker bara min filosofi att det alltid är bättre att säga vad man känner och tycker när man kan.
Imorgon kan det vara för sent och det kan betyda mer än vad du tror.
Både för dig själv och andra.
Du kanske riskerar att verka töntig eller dum.
Men du bjuder på dig själv.

Och att bjuda på sig själv är finare än både Oxfilé och Champagne.
Det är i alla fall vad jag tycker.

Sköt om er!
//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar