söndag 22 maj 2011

Korsa en flod.

 I går på dagen gick jag och hälsade på min kära Mor. Vi åt lunch och ljög en stund. Det är bra att ljuga lite ibland. Hon hade lagat hel kotlettrad i ugn med potatis.

Gud vad gott det är med riktigt rejäl husmanskost. Det är ofta så tycker jag även om jag lagar mycket mat själv att om och när man blir bjuden på något som någon annan har lagat så är det sååå mycket godare!?

En riktig hemlagad brunsås är det svårt att sätta ord på. Det var supergott!

Sedan hade hon gjort, och nu skrattar jag, en "misslyckad" chokladmarräng kaka.
-"Vad var det som misslyckades mamma?"
-"Äsch, näe den blev inte bra, för mycket choklad" muttrade hon.
Det var en utav de godaste chokladmarräng kakor jag ätit iaf.
Och jag menar hallå? Kan det smaka för mycket choklad?

Rejjan var med och hon fick kokat kött utan kryddor. Hon gick helt Bananaz!
Ja det var en trevlig stund. Vi pratade även en del mat såklart!

Senare på kvällen gjorde jag mig en klassisk vickning:

Finhacka en gul lök och blanda med 1 paket gräddfil.
Salta och peppra efter behag.
Du måste ha en mortel eller en pepparkvarn. Det går inte att jämföra hur svartpeppar (som förresten är utav mina favoritkryddor) smakar när den är nykrossad eller nymald.

Klicka ut blandningen på grovt bröd eller knäckebröd och lägg på ett par generösa skedar med Löjrom.
Servera med en iskall Öl.
Har du ett kokt kallt ägg så hackar du självklart ner det också.
Snacka om delikatess!
Och så enkelt sedan.

Livet och njutning kan vara precis så enkelt.
Om du vill att det skall vara det.


Eller som Lykke Li sjunger:
"We can cross rivers with our will. We can do better then I can."

Riv en mur.
Korsa en flod.
Om det så bara är i ditt eget innre.

Kram.
//Andy



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar