lördag 14 maj 2011

Fredagsgodis.


Fredag. Denna underbara dag. Man vet att man inte har några måsten eller tider att passa på flera dagar. Och framför allt, man kan ha sovmorgon.

Självklart vill man ha lite extra gott att äta när det är Fredag. Idag föll valet på potatisgratäng med vitlök och whiskymögelost. Eller valet och valet, jag hade faktiskt fått en "önskelista". På den stod bland annat: "potatisgratäng, vitlöksbröd och bearnaisesås".
Jag är ju inte "den som är den" när det kommer till önskelistor så självklart skulle vi fixa detta.

Det blev alltså: En krämig potatisgratäng med massa vitlök, nymald svartpeppar, port salut och whiskyädelost. Jag har sagt det förut och jag står för att jag tycker att de halvfabrikatsgratänger som finns i affärerna är helt ok om man bara "toppar" upp dom lite.

Det blev även en smarrig fläskkarré från Sävedalens Kötthall samt några delikatess Chorizos. Det blev bearneaise, det blev stekt Halloumi med mängder av pressad citron! Det är något av det absolut sinnligaste jag vet. Det är ju så gott att ögonen rullar sig!

Man kan kalla det något utav en frosserifredag med alla dessa kolhydrater. Några kalla öl och all den här goda maten slog fullständigt knock-out på mig. Att sedan ligga och njuta av Hockey semin mellan Ryssland och Finland med en iskall Jägermeister i frostat glas gjorde ju inte saken sämre.

Dagens hetaste (eller kanske iskallaste) tips måste vara: ta för vana att slänga in lite glas i frysen med jämna mellanrum. Shotsglas och lite kraftigare ölsejdlar går bra.
Det är få saker som känns så lyxigt som att servera valfri dryck i ett iskallt immande glas.
Det är sådana små saker som sätter guldkant på vardagen. Och det kostar dig inte en krona.

Nu när jag påtar ihop dagens inlägg sitter jag på balkongen och solen strålar över Kålltorp. Mitt Zoegas Columbia kaffe är nybryggt och smakar sådär makalöst gott. Jag inspekterar min murgrönas framsteg på spaljen. Jag njuter.

Jag skall låta Rejjan ta ut V75:an med hjälp av numrerade lappar.
Resten av dagen låter jag vara ett oskrivet blad.
-va håller den där rackarns hunden på med nu då?


Stay cool friends !
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar