torsdag 12 maj 2011

Morsan fixar biffen.

Idag fick jag privilegiet att vakta/passa fröken Rej. Denna nyss fyllda treåriga Mopps som har en alldeles speciell karaktär. Hon gillar tex. INTE tanter med dramatenväskor. Dom skäller hon alldeles x-tra på. Andra saker som hon inte gillar är barnvagnar, människor med väldigt mörk hudfärg och travhästar på tv. En mopps som gurgelbjäbbar helt hysteriskt är en ganska underlig upplevelse om man inte hört eller sett det förut.

Men hon gillar att hälsa på mig och det är jag glad för. Det kan ju bero på att jag har 2 st jättestora plattskärmar som man kan skälla på samt nästan alltid "bason fläsk" i kylskåpet.

Först hade jag tänkt att laga fläskkarré och chorizo idag, men så helt hepp som happ så blev vi bjudna på middag hos mamma. Det tackar man ju inte nej till.

Vad blev det då?  -Vad e du sugen på pojken min? Undrade Mor när hon la ut erbjudandet. Men sånt vill man ju inte veta innan. Jag vill bli överraskad!

Ingen dålig överraskning kan jag säga. Gammeldags riktigt saftig köttfärslimpa med champinjon och lök. En makalös skysås. Broccoligratäng och tomatsallad till det. Jag vet inte exakt hur hon gör, men satan vad gott det blir!


Det är typiskt sån mat som jag själv aldrig skulle laga. Fick inte helt kläm på hennes "hemliga" recept. Men efter att ha lockat med ett årskort på Liseberg så fick jag iaf reda på att det VIKTIGASTE av allt var att steka champinjonerna och löken innan i myyyycket smör och sedan blanda med köttfärsen. Givetvis skulle det vara vispgrädde också!
Underbara Broccoli.
-Grädde ÄR G.I ! Sa mamma medans vi smaskade i oss.

Sista skivan köttfärslimpa åt jag inte ens för att jag var hungrig utan bara för att det var gott! Rejjan gick helt "bananas" när hon kände dofterna från ugnen och såg hur vi åt så vi storknade. När jag en stund efter avslutad måltid kom in i köket så fann jag henne ståendes på bordet! Ja jag säger då det...

-Va fan?


Så det kanske är något jag skulle prova nästa gång. Ja alltså inte att ställa mig på bordet, även om det har hänt vid något tillfälle. Utan att göra köttfärslimpa.

Eller....

Nej förresten. Jag tror jag skiter i det.
Vissa saker i livet skall vara överraskande och "hemliga".

Kalla mig naiv, dum och lättroad.

Men jag är en utav dom som vill tro att kaninen ur trollkarlens hatt
framkallas av helt oförklarlig magi!

Jag vill bli förfärad när damen sågas isär.

Jag vill kunna bli glad, ledsen och förälskad.
Jag vill bli överraskad ibland. Både av mig själv och andra.

För vad vore livet utan det?

Jo, som en köttfärslimpa utan smörstekt lök och grädde!

Hej på er !
//Andy
"Är det klart snart???"

1 kommentar:

 1. vilken sanslöst gullig hund
  ja dom är för charmiga när det
  närmar sig mat...
  likabra att inte lära sig vissa saker dom blir ändå bäst när just den personen gör det, som min mammas spagetti o köttfärssås, min smakar aldrig som hennes, så det brukar jag önska att hon gör ibland, gjorde ett inlägg med texasbiffen, men det verkar ha varit något problem på bloggen, igår kom jag inte in alls, men iallafall ser den supergod ut
  ha en härlig helg, och sol.. Tina

  SvaraRadera