tisdag 17 maj 2011

Rödbetor med Parmesancremé....o lite annat smått o gott.

Herre gud. Andy har tappat det helt och hållet. Bara grönsaker och grejer nu för tin.
Eller?
Nja, jo men det är ju sjukt gott med dessa primörer alltså.

Idag fyndade jag ett knippe färska rödbetor för 15 spänn.

Jag rörde ihop creme fraiche, lite pressad citron, salt, kapris och riven parmesan till en formidabel "parmesan creme" som åkte in i kylen.
Sedan var det bara att borsta av rödbetorna och slänga dom i kokande saltat vatten. Sen kunde jag ta det allmänt lugnt i nästan 40 min som det tar att koka dom.

När dom e klara (känn med ett stickprov) så lägger du dom i iskallt vatten så är det lätt att skala dom.

Jag kunde inte hålla mig utan jag var tvungen att koka lite sparris idag också eftersom det är så gott.
Till detta serverade jag en färsk spenatpasta med ricotta.

Med kapris/parmesan cremen ett par citronskivor och lite skirat smör så blev denna måltid en klar 10 poängare som slår det mesta.

Helt galet gott! Har du aldrig kokat färska rödbetor så får du det i hemläxa med en gång!
Var lite försiktiga med kokvatten och när du hanterar dom för de släpper enormt mycket färg.
Alltså ett varningens ord för att krypa upp i den flångnya vita designer soffan och äta dom där.
Gör inte det!

Men det är värt det 1000ggr om. Som jag uttryckte det till dagens gäst: "Fan det är nästan så man blir lite religiös, att något så gott kan växa i jorden bara sådär..."


-Blä!
Ja om nu Rött verkligen är kärlekens färg, ja då fick jag enormt mycket kärlek idag.

Och det kan man ju aldrig få för mycket av eller hur?

Hoppas lite av den kärleken sipprade ut  och nådde er läsare.
Hoppas det.


Peace!
//Andy

1 kommentar:

  1. För det första, rödbetor och sparris ska inhandlas i morgon (affären har ju inte nattöppet, haha...) och för det andra (ingen rangordning dock) - underbart skrivet som vanligt:)! De fantastiska bilderna är dessutom eh, ja fantastiska, på många sätt. Åh så plats för Reijan... med en sparrislnopp framför nosen, man blir bara glad:).

    SvaraRadera