tisdag 3 maj 2011

Miniskiva.


Idag när jag gick förbi min lokala fiskhandlare för att "tjöta" lite med världens bästa Birgitta så kunde jag inte låta bli att notera hur fina kräftorna såg ut. 

Jag som skulle göra Taco idag?
Men några stycken bara? Man kan väl äta förrätt på en Tisdag eller?
Sagt o gjort. Det blev ett par stycken, bara sådär. När jag kom hem hittade jag en slatt Turkisk yoghurt i kylen. Med en vitlökklyfta och lite citroncest och svartpeppar blev den snabbt en god dipp/ayoli. Lite av gårdagens grova baugette fanns ju oxå kvar! Perfekt. Det blev alltså en "miniskiva".

Snacka om att det blev guldkant på den här dagen i ett naffs! Gud va gott det är. Jag satt och hade en helig stund vid köksbordet med bara radion och katternas avundsjuka blickar som sällskap.

Ibland kan jag nästan tycka att sådan här saker blir godare i ensamhet. Inte för det. Jag är ju sjukt social och älskar att umgås med andra människor. Men missförstå mig rätt. En stor kräftskiva där man dricker en hel del alkohol. Det tar udden av mycket utav njutningen med kräftorna. Ungefär som att röka cigarr på Nyårsafton.

Det oväntade är oftast det mest glädjande. En kram när du minst väntar det värmer oftast mest!

Förvåna dig själv!
Backa in bilen i p-rutan!
Ge en främling en komplimang!

Köp några kräftor och ge dig själv en stor bamsekram!
Bara för att du är så jäääävla bra.

Säg det högt nu: "Jag är så jävla bra!"

Visst kändes det skönt?
Ha en skön Tisdagkväll vänner, och alla ni andra oxå!
//Andy

1 kommentar: