måndag 2 maj 2011

Sexiga Miss Piggy


Måndag. IGEN !
Vart tar helgerna vägen lixom? Och man skall jobba, man skall göra ditten, man skall göra datten, man ska hit, man ska dit och inte nog med. Det skall deklareras oxå! Och så mitt upp i all vardag så skall det ätas med. Helst nyttigt som skam och fort som en blixt och gud vet allt. Hur gör man? Hur orkar man?

Jag vet inte om ni är tillräckligt gamla (som mig) för att komma ihåg tv-programmet "Gäster med Gester"? Det var ett lekprogram som gick ut på att de tävlande skulle göra olika charader och gissa på. Skit samma...men iaf där fanns en "toffs" man kunde dra i om man gav upp eller helt enkelt inte kunde utföra uppdraget.

Min "toffs" i vardagen heter SUB. Alltså sub för submarine som i submarinesandwich. Alltså en riktigt rejäl macka i Amerikansk stil. (En teori om namnet är att det tillkom i en restaurang i Boston som gjorde mängder med matiga smörgåsar för att utfordra alla de som jobbade i och med krigsbåtarna under 1:a världkriget i Charlestown Navy Yard men vem vet?)


När jag inte riktigt vet vad jag ska äta för middag då gör jag en SUB. Men det är ju ingen middag tänker du? Häng med så får du se!


Vad hade jag hemma? En överbliven rå fläskkotlett från Helgens grillning. Några tomater. Isbergsallad. En trött avokado. Lite bbq sauce. Vad behöver jag köpa? Jo en stor nybakad grov baugette. En rödlök. God port salut ost. (eller vilken god ost du än gillar).

Ja då kör vi.

Blanda en dressing med 50/50 majonäs+dijonsenap + en skvätt honoung. Stek kotletten. Skär upp brödet. Skär upp tomat, rödlök och avokado. (När du skär upp avokado som du inte ska äta precis i samma minut så droppa alltid på syra, vinäger, citron el. likn så slipper den bli brun o ful). Glöm inte o vända kotletten ! (Jag stekte min med chiliflakes, flingsalt o nymald svartpeppar).

Bred dressingen på båda sidor av brödet.
När kotletten är klar, skär bort benen och strimla upp den i fina strimlor och blanda med lite bbq sauce.

Bygg upp din SUB. Isbergsallad, tomat, rödlök, paprika och ost. Det är meningen att du skall använda rikligt av ALLT ! Toppa av med ditt strimlade bbq-kött.

FANFAR !!!! Du är klar! Nu kommer du till "pressen". En riktig SUB skall pressad ihop ordentligt innan du sätter tänderna i den. Så pressa ihop den bäst du kan och ta första tuggan.

Sanslöst gott tycker jag iaf!

Fläskkött kan verkligen vara jättegott!
Utan att gå in på kcal räkning så är detta nog hyffsat okej mat för en normal människa. Visst man kan ersätta majonnäsen och bbq-saucen mot light alternativ om man vill.

Så ja Måndagens middag löst. Och erkänn, visst känns det lite lyxigt?
Ha en fin kväll och ta i lika ordentligt med avdragen på deklarationen som påläggen på din SUB,
det är du värd!


Trevlig kväll!
//Andy

1 kommentar: