söndag 23 oktober 2011

Spicy Stuff.


Skönt med helger när man är ledig och kan pula runt i köket. Ja inte bara där. Vi var på långpromenad runt en sjö med Rejjan på dagen också.


Jag hade ju min fina Rostas bit i kylen. Det började kanske bli dags att ta itu med den?
Jag såg ett tvprogram tidigare i veckan där dom var på nån flashig kött resturang i Stockholm. Köksmästaren där hävdade bestämt att Rubb och grillkol var den stora hemligheten.

Att börja köra med grillkol i vårt lilla kök här i Kålltorp kanske inte var att tänka på men en rejäl Rubb skulle jag väl kunna blanda ihop?Jag började med att plundra kryddskåpet. Det blev grillkrydda, chiliflakes, cayenne, salt, örtsalt, kummin, ett lönsiraps te från canada. Kort sagt lite utav det mesta jag kunde komma över.

Jag sköljde av köttet i kallt vatten och torkade det torrt med en ren handuk. Sedan masserades det in generöst med Rubb på köttet.


Sedan var det bara att steka den runt om (och även på kortsidorna) för att stänga igen porerna. I med en termometer och in i ugnen på 150gr. Tyvärr verkar min termometer ha ballat ur så den gick lite för länge men blev ändå otroligt smakrik och kryddigt och framför allt väldigt god!

Perfekt. Nu kan man gå och skära småbitar till mackan eller bara småäta när man e sugen.På kvällen hade vi Indisk fest med vänner. Vi köpte massa olika rätter och dukade upp med ljusa öl, lime och Monopol.
Fan va stryk jag fick.
Men jag hängde kvar till slutet åtminstone.
Kan man skylla på termometern?

God Söndag!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar