torsdag 13 oktober 2011

Crazy Dog Sandwich


Idag blev det en maträtt som jag har döpt efter Rejjan. Eller, tja....kanske inte.
Men lite galen är den. Både hunden och dagens macka.

Jag köpte väldigt fina surdegsbröd och tänkte göra min favoriträtt Hamburgare. Men försökte tänka i lite nya banor. Så varför inte med en saftig Cabanossy?Jag såg framför mig hur Kalle Ankas dagobertmackor brukade se ut när man bläddra sig genom den efterlängtade tidningen när man var liten.
Det var alltid halva korvar, alltså korvar som var slitsade på längden som stack ut mellan bröden och ett väldigt grönt nästan lite kantigt salladsblad.

Jag minns att jag tyckte dom såg så goda ut. Jag har även ett minne av att jag försökte härma dessa mackor med skogaholmslimpa och delade grillkorvar när jag var typ 7 år gammal.

Men idag blev det en slags variant av gamla minnen och nytänk.

Surdegsbröden fick lite Dijon på båda sidor. Korven stektes ganska knaprig på båda sidor. Isbergssallad, tomat och rödlök.

Älsklingen gjorde någon hemlig dressing med turkisk yoghurt som bas som blev supergod. Men hon vägrade avslöja vad hon haft i. Sicken lurifax.
Till henne hade jag köpt en vegetarisk burgare från Hälsans Kök som hette Lemon Masala.


Vi gjorde varsinn variant av hamburger/macka. Jag tycker ju min vann med hästlängder, men hennes var inte dålig den heller. La Burgerita kallade hon den. Burgaren såg faktiskt god ut och jag skall testa den i helgen tänkte jag.Den här typen av Sandwichar är ett återkommande koncept på vardagar. Snabbt, fräscht och gott så som man vill ha det en vardagkväll.

Rejjan blev helt tokig av dofterna. Crazy Dog.
Jag tycker det är tokigt skönt att det är Fredag imorn.

Välkommen du sköna Helg!
Ha det gott!
//Andy.

ps. vi avslutade med vaniljglass med varm hjortronsylt och björnbär, makalös njutning. ds.

1 kommentar: