tisdag 11 oktober 2011

Pasta alá Kantarella


Lite Italiensk inspirerad titel idag. För den Göteboska varianten "Änna Svampig Pasta vettla du" är ju kanske inte lika inbjudande?

Ja ja hur som helst så önskade sig flickvännen "något gott" härom dagen. Vad göra? Kött eller fisk är ju uteslutet.

Men då slog det mig att jag fick ju massor av fina trattkantareller av min underbara granne Susanne för ett tag sedan som jag förvällde och frös in.

Dessa plockades fram och frästes med frodigt med smör. Förresten? Alla tjötar om att det är så ont om smör? Inte i Kålltorp i alla fall. Här dignar smördiskarna hos de lokala handlarna. Men de kanske prioriterar lite vart dom skickar sina leveranser också?


Som sagt, frodigt med smör och finhackad rödlök. Sedan tillsatte jag en produkt som var ny för mig men som faktiskt var riktigt bra. I Mat, en soyaprodukt som skulle motsvara grädde. Den var faktiskt helt ok. Denna makalösa sås kryddades upp med salt, svartpeppar och färsk timjan.

Lite nykokt fettuccine, lite bra olivolja och några generösa bitar Mozarella så var saken biff.

Serverades med lite spänstigt kokt broccoli och balsamico cremé.

Den här tio minuters rätten var verkligen en höjdare!
Men det är klart...hur svårt är det att misslyckas med kantareller?

 
Förresten...jag skrev ett brev idag och skickade med Posten.

Det var längesedan man gjorde det.
Men det kändes bra.

Jag rekommenderar det.
Skriv ett brev.
Skicka iväg det.

Några ord
skrivna på ett pappersflygplan
som landar i din läsk.

Språket är allt vi har.


Kram på er!
//Andy.

1 kommentar:

  1. Himmel så gott det ser ut! Kanonbilder, Andy!

    Jag saknar faktiskt brevväxlandet som jag höll på med när jag var yngre. Väntan och sedan glädjen när det låg ett kuvert med handskriven adress i brevlådan. Och att skriva själv, för hand. Nuförtiden får jag nästan träningsvärk efter att ha använt penna istället för tangentbordet. Såg häromdan att Posten nu gör reklam för att skicka vykort, e-vykort. Sorgligt....

    Trevlig kväll - det som är kvar av den!

    SvaraRadera