lördag 15 oktober 2011

The Chubby Twins Sandwich


Fredag. Kanske den dag som de flesta utav oss ser fram emot mest. Så även det obligatoriska Fredagsmyset.

Jag förbereder ofta under Ons o Tor med att handla hem allt vad jag kan tänkas behöva under helgen för det absolut sista jag vill göra en Fredag efter jobbet är att stå och köa på systemet eller ica. På Fredag vill man bara åka direkt hem och kanske ta ett bad och bara koppla av.

Problemet är bara när man är så impulsiv som jag så kan det vara lite svårt att veta en eller två dagar innan vad man är sugen på. Jag kanske tycker det verkar jättesmarrigt med en saftig Entrecoté idag men dagen efter är jag helt plötsligt sugen på vinkokta musslor. Ni förstår dilemmat?

Då är ett säkert kort att bland all annan bråte man handlar hem att köpa nötfärs. Med nötfärs är man safe. Man kan göra biffar, hamburgare, nästan vad som helst och krydda åt vilket håll man vill.

Så den här Fredagen blev det en ny slags hamburger/sandwich variant. Det är egentligen sjukt enkelt att göra något i den här klassen som hade platsat på vilken amerikansk diner som helst. Tricket är helt enkelt att överdriva. Extra allt!

Färsen blandades enligt ett ungefärligt standardandy koncept med chilisås, soya, äggula, ströbröd, salt och peppar och formades till två knubbiga burgare. Under stekningen täcktes de med en ost från Boxholm med bla timjan och havssalt.

Två raskens rostades och penslades med dijonsenap. Sen var det bara att börja bygga!


Sallad, tomat, rödlök, två biffar (såklart!), spansk chorizo. Build, build all the way to the top!

Något annat som känns sjukt amerikanskt är Nachos med varm ostsås så det var ju det självklara valet som sidedish.Frugan gjorde en jättefin variant med sin Lemon Masala veggoburger. Hon passade även på att göra sin superhemliga dressing som är så god!

Snabbt och enkelt Fredagsmys. Som ger den där sköna blandningen av lyx och sunk på samma gång och som efteråt får dig att hjälplöst kapitulera i tv soffan med ett leende på läpparna.

Nu är klockan sju på Lördagmorgon.

Jag älskar att gå upp tidigt.
Kaffet smakar ljuvligt.
Katterna ligger i mitt knä och spinner.
Kålltorp är täckt av frost utanför.

Jag tänder några ljus och tar mig en snus.
Undrar vad jag är sugen på idag?

See ya !
//Andy.

3 kommentarer:

  1. Då var man varm i hjärtat och hungrig igen:)...

    SvaraRadera
  2. Kanske ska se till att ha frysen laddad med knubbiga burgare på landet, så kan vi plocka fram dem och trolla lite med istället för köpeburgare när vi kommer hit på fredagskvällarna...

    Ser sunkigt gott ut :-)

    Låter som att du har haft en fin morgon. Spinnande katter i knät är bland det bästa som finns. Hoppas du får en fortsatt fin helg.

    SvaraRadera