onsdag 26 oktober 2011

Konsten att fixa Lammkött.


Idag blev det en tur till Sävedalens Kötthall. Det var som vanligt jättetrevligt och vi pratade mycket mat såklart.

Tina tipsade och talade sig varm för ungnöts lever.
Jag ska faktiskt överväga att ge mig på det någon gång för hon talade så varmt om det.
Tyvärr så sitter barndomens vidriga smakminnen kvar i gommen som en blåtira på en måndagsmorgon.

Nu ska de börja hängmöra Clubsteak och Entrecoté själva och det är något jag verkligen ser fram emot.

Dessutom var diskarna knökade med massa goda ostar från små producenter som var supergoda.
Vad blev det då i shoppingkassen för er favorit Kålltorpian idag då?



Det blev: Ett par rejäla Entrecotér. Några härliga knippen prinskorv. Svensk Bond Ölkorv. Lammfärs (som maldes medans jag var där).

När jag kom hem så ville Älsklingen bestämt ha potatismos. Inte mig emot. Vi gillar att laga mat tillsamans så hon satte igång med potatisen medans jag började preppa salladen och min lammfärs.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle krydda den med? Egentligen så skall man ju ha mycket vitlök och persilja med lamm. Men någon persilja hade jag inte hemma och vitlök funkar inte så bra med min mage, särskilt inte nu när jag havt IBS skov i nästan fyra dygn och knappt kunnat stå rak.

Det fick bli en annan mix.
Jag finhackade en mogen tomat som kramades ur ordentligt, en halv morot likaså. Rikligt med kryddor. Svartpeppar, salt, örtsalt, spiskummin, korriander, fryst basilika och olivolja.
För att riktigt toppa till den så rev jag även ner lite Provolone ost. Ni vet den där osten som jag hyllade så gränslöst för några inlägg sedan.

Jag formade små chivapchichi liknande biffar och stekte dom i smör och lite olivolja.
Kärestan är ju inte så förtjust i animaliska produkter så hon valde Jordnötsbiff.


Potatismoset gjordes med smör och varm grädde och blev precis sådär gott som man vill att hemgjort potatismos skall bli!

Det blev en kanon middag som kanske inte tog längre än en 20-30min att göra. Det behöver inte ta tid att laga riktig mat.

Mycket sallad, tomat, lök och kött. Mindre mos.
Det passar mig perfekt eftersom jag försöker styra mina större kolhydratsintag till mitt på dagen.




Nu blir det en lugn kväll. Baby hade tydligen någon överraskning på gång. Jag tyckte att jag skymtade maränger i köket? Spännande.

Hemstånkat mos och lammkött.
Inte illa för en Onsdag.

Det regnar.
Lönen var usel.


Men jag äter som en Kung.
Det kan ingen jävel ta ifrån mig.

Ödmjuka mathälsningar från eder Fabriksarbetare.
//Andy.

2 kommentarer:

  1. Jag vill ha en Sävedalens kötthall runt knuten! Kan de inte öppna en filial :-)

    Stackare, har du tarmproblem? IBS verkar inte skoj alls. När det gäller vitlök behöver jag inte ha IBS för att få problem, så jag förstår om du undviker det under skoven.

    Nu har jag förresten fixat länklista på min blogg. Har inte haft någon förut men nu så! Och gissa vem som finns med där :-)

    Ha en lika kunglig torsdag!

    SvaraRadera
  2. Jag ska kolla om dom e sugna på att expandera ;) Magproblemen känns lite som ödets ironi.
    Ojdå! En länklista, måste genast in o kolla! Tack för förtroendet!
    Ciao!

    SvaraRadera