söndag 30 oktober 2011

Att stå på huvudet och se klart.


Choklad.
Finns det något sensuellare, mustigare, mer mytomspunnet, känsloladdat eller njutningsfullt födoämne på den här planeten?

Nej jag tror inte det.

Det finns säkert många choklad gourmander därute som kan allt om choklad. Jag vet inte mycket. Inte mer än att jag tycker det är gott.
Vansinnigt gott!

Min kära vän och kollega Ninni var på chokladkalaset som anordnades förra helgen här i Göteborg och hon köpte en present till mig och Jenny. En Semimörk choklad från Cocoa Farm med pinot noir druvor.

Meningen är att man skall kombinera det med ett bra vin från samma druva. Denna smakcombo skall tydligen vara något utöver det vanliga.


Ett bra vin införskaffades (Irony).

Men när skulle vi testa det då?

Kvällens meny skulle bli en orgie i Bakpotatis och givetvis kött för mig. Efter att ha skämtat runt lite så kom vi på den briljanta idén att ha chokladen och vinet till förrätt.
Varför inte ?
Vem säger att man INTE kan ha det? Finns det några regler för mat och matnjuteri?
Om det gör det.
Skit i dom!

Vi korkade upp.
Slöt ögonen.
Smaken i munnen.

En bit av chokladen.
En snabb blick över bordet.


FYRVERKERI !


Jag skall faktiskt inte ens gå in närmare på det. Ni får prova själva helt enkelt för jag är rädd att mitt tarvliga språk inte har förmågan att uttrycka upplevelsen. Gör det bara.

Här på Cocoa Farms hemsida finns dessutom en wine matching guide där ni kan para ihop choklad och vin hej vilt.

En förredetta kollega till mig när jag arbetade som teater och dekorations målare brukade ställa sig på huvudet när hon var tveksam till hur en målning artade sig.
Hon sa att ibland måste man vända på allt för att se helheten och förstå kompositionen.

Jag antar att det var det jag gjorde när jag liksom tog efterrätten först.
Men satan vad det funkar!

Ställ er på huvudet nu.
Det är Söndag.
Det har ni tid med.

Kram.
//Andy.

ps. om ni vill förstå lite hur en sån som jag fungerar i hövvet kan ni ju se filmen Julie and Julia som jag för övrigt fick tips om från Lotta, att jag inte sett den förut....man lär sig nåt varje dag. ds.

2 kommentarer:

  1. Ljuvlig läsning - igen:)!!! Kram på er

    SvaraRadera
  2. Nu e ju jag lite knäpp som inte gillar vin och faktiskt inte är så förtjust i choklad heller (jag vet - helt galet) men jag gillar skarpt att inleda en måltid på det viset. Att inte vara så konventionell. Det är liksom "du"...

    Kul att höra lite om dina dolda talanger i tidigare yrken :-)

    SvaraRadera