torsdag 29 september 2011

Kärleksmums.


Idag ville jag göra något roligt och lite oväntat. Så jag bestämde mig för att baka.
Ja det vet ni ju att jag i princip ALDRIG gör. Och efter recept också?
Det hör ju liksom inte heller till vanligheterna. Men jag blev så sugen på choklad och vad kan tillfredsställa det bättre än den klassiska Kärleksmumsen?Okej lite var det ju såklart för min alldeles egna älskling som far iväg till Japan på jobb imorn.
Sagt och gjort det här Receptet använde jag. Jag dubblade 12 till 24 portioner eftersom jag tänkte använda ugnens orginal långpanna och det visade sig vara en lagom mängd. Härligt när man dubblar alla ingridenser, 300gr smör, det är grejer det!!!

Jag följde faktiskt receptet slaviskt och det är ju ganska tråkigt att göra saker efter recept. Det blir ju mer som att kopiera än att kreera.

Men det håller ju vad det lovar. Det blir dessutom vansinnigt gott!
Jag rekomenderar verkligen den här "klassikern".

Lätt att göra var det också.
Och det luktar fantastiskt i hela lägenheten.


Vill man hellre ha ett lite hälsosammare alternativ har jag för övrigt snöat in totalt på Björnbär. Som här tex med pressad Blodgrape och lite glass. Makalös njutning.


Nej, nu har jag inte tid att sitta här och tjattra.
Jag skall ju Kärleksmumsa!

Over and Out.
Kärlek från Kålltorp.
//Andy.

3 kommentarer:

 1. Mumsigt med en gnutta kärlek i är aldrig fel;)
  Otroligt vad gott det ser ut.
  Mumsa på
  kram Jenny

  SvaraRadera
 2. You bring me back! Mammas kärleksmums är bland det bästa jag vet. Jag och brorsan fick det ofta som barn. Det finns tydligen olika namn på detta bakverk men Kärleksmums är ju bara bäst. Det är ju gott redan innan man stoppar det i munnen, bara på namnet.

  Bak och stök är inte min grej heller men de få gånger jag gör det måste jag bara hålla mig till receptet, där vågar jag inte freestyla så jag tror att du gör rätt där - även om det är trist att inte få vara lite kreativ!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Jag kan intyga o garantera att dom va gjorda av kärlek! Tack rara rara Andreas för att du har ett hjärta av guld.
  Tog en kaffe o din kärleksmums o pustade ut på jobbet. Tack Tack kram Birgitta

  SvaraRadera