söndag 11 september 2011

Kålltorp Saturday Night.


Lördagkväll i Kålltorp. Hösten har kommit även hit till denna lilla Paradis stadsdel i en lagom liten demokrati i Norra Europa. Vinden viner runt fönstren. Regnet kommer från sidan och smakar salt. Katterna kurar ihop sig i trädet och Rejjan snarkar i sin fåtölj.


Vi hade bestämt att ha lite middagsnjuteri med våra trevliga grannar Calle & Linda. (För er som hängt med i bloggen så är det samme man som går under namnet "Dirren").I en lätt slumpartad lottning framkom att Jenny skulle göra dessert, jag förrätt och Dirren varmrätten. Sånt är alltid spännande. När man inte riktigt vet vad det skall bli.

Jag och Jenny grubblade på vad vi skulle hitta på under tiden vi tittade på fula lampor och åkte kundkorg på Ikea.

Jenny kom till sist fram till att hon ville göra en Gino som efterrätt eftersom hon aldrig provat det.
Mitt val till förrätt hamnade till slut på en Kantarell Toast alá Andy med ost och broccoli cremé.


Baby började preppa efterrätten. Där ingick Kiwi, päron, jordgubbar, björnbär, blåbär, granatäpple, apelsin och mandelspån. Allt detta i en ugnsform med lite strösocker och lönnsirap. Sen var det bara att riva 200gr vit choklad över och plasta in och ställa i kylen.


Jag tog fyra skivor nybakad barkis som jag skar bort kanterna på. Sedan stektes rejält med kantareller och finhackad gul lök med massa smör och salt. Brödbitarna fick varsitt "berg" över sig och sedan massor av riven Westerbotten ost för att sedan gratineras i ugnen.

Ost och Broccoli cremen tyckte jag jag själv var riktig klurig. Jag tog två pulversoppepåsar med nämnda smak och blandade med kanske 3dl vispgrädde i en kastrull som sedan vispades till ett uppkok. Sedan tog jag av kastrullen, tillsatte lite vispgrädde och vispade med stavmixern till ett skum/cremé.
Det blev supergott! 

"Dirren" skulle ju fixa varmrätten. Så jag var rejält nyfiken på vad han skulle hitta på. Det blev Italienskt. Smart där Calle, hur fel kan det gå?
                                                                                                                                                                       
Han rostade pinjenötter och gjorde en sagolik hemgjord Pesto.
Jag har sagt det förut men jag säger det igen, sjukt vad lite sjyssta råvaror kan göra.
Helt makalöst gott blev det.

Serverades med Mozarella, riven Parmesan och Balsamico cremé. 
Några delikata skivor Parmaskinka till det så var man i sjunde himlen.
En solklar 10:a helt enkelt.
Gott vin också. Gloria. Lättdrucket som bara den.

Sen var det dags för desserten. Swoosh in i ugnen med den förberedda Ginon. Vi serverade den med Sias gräddkola glass och det var verkligen en Hit!

Sjukt gott och fräscht efter den mäktiga för och varmrätten. En kopp svart kaffe på det så var det komplett.Det var nästan som en "Halv åtta hos mig" kväll och vi hade sjukt kul.

-"De e Kålltorp det!"

Idag är det bara att ta itu med disken och se glad ut.
Och det gör jag.

Ser glad ut alltså.

Take Care!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar