torsdag 22 september 2011

Kronärtskocka.


Säg det högt en gång. -"Kronärtskocka!"
Låter det inte gott?
Jo, för det är det också.

En riktig delikatess, och så enkelt sedan. Bara att koka i saltat vatten. En sån här gigantisk som vi fick tag på tar ju en stund (tror jag körde ca 43min) men vad gör det? Den står ju o puttrar för sig själv under lock så du behöver ju inte stå och passa något. Det sköter sig självt. Det är sån matlagning vi gillar, eller hur?

Samtidigt som du slänger i Skockan i vattnet kan du passa på att ta fram en riktigt stor klick smör så hinner den bli lagom rumstemp tills du skall njuta!

Citroner är ett absolut måste till !
Ja kallade det lite skämtsamt för Grönsakernas Ostron när vi åt. Men det är lite så...en sann delikatess som man tyvärr inte äter tillräckligt ofta.

Perfekt som tex förrätt. Gör 2 olika sorters kryddsmör (kanske 1 med vitlök och 1 med citron) i fina skålar till varje person. Sedan är det bara att ställa fram 2 nykokta Skockor på bordet så kan man sitta och plocka och dippa.

Det skall jag nog prova till nästa middagsbjudning?

Vi åt den med massa pressad citron, svartpeppar och smör. Ja det är så vansinnigt gott så det finns inte ord.

Och trots att vi båda är rejält sjuka så njöt vi som om vi vore på den finaste Restaurang.Det blev om inte annat en liten stunds ljus mittibland snoriga näsdukar, otvättade joggingbrallor, värktabletter och antibiotika.
-"Det här blir vi friska av Älskling!" sa Jenny medans vi åt.

Och jag vill gärna tro att det är sant. För god mat helar. Liksom kärlek.En sak är säker. Jag är trött på att vara sjuk.
Kanske det blir en Kronärtskocka idag med?

Fridens.
//Andy.

1 kommentar:

  1. Underbar plockmat! Hoppas den gör sitt till nu så att ni får bli friska båda två.

    Ni har de bästa förutsättningarna, god mat och kärlek :-)

    Och grattis till att rökstoppet håller!

    SvaraRadera