söndag 25 september 2011

Pizza Sunday.

 
När jag kom hem efter dagens besök i mataffären hade jag köpt på mig ingridienser för att göra smarrig hemgjord Pizza. Jäst för matbrödsdeg, Mutti´s krossade tomater, Chorizo m.m.

Det första jag hör när jag petar av mig dojorna i hallen är älsklingens kvittrande stämma; -"Vet du vad jag är sugen på idag?" och innan jag hann svara något plumt så kom svaret -"PIZZA! Kan vi inte göra hemgjord Pizza?"

Blir man full i skratt eller?

Sagt och gjort.

Jag slängde ihop en deg med 50g jäst, 6dl vetemjöl, 1dl rågmjöl, några matskedar honung, några rejäla stänk olivolja, salt, 2,5 dl ljummet vatten och lite bakpulver.
Det är enkelt, bara att knåda ihop ordentligt med nävarna och sedan gömma inne i en varm garderob under en handuk i ca 1h.
Under tiden preppades fyllningen. Det blev massa gott. Gouda ost, feta ost, jalapeno, chorizo, rödlök, vitlök, basilika, tomat. Det mesta jag kunde hitta hemma helt enkelt.

Vi gjorde även en kall vitlöksås på naturell yoghurt för att kunna ringla uppepå den färdig pizzan.

Sen kan man slänga sig i soffan under resten av jästiden och slappa lite.

När degen var lagom jäst så var det bara att baka ut två fina pizzor och sätta igång och toppa.

Glöm inte bort det, att förutom att det är sinnesjukt gott med hemgjord pizza så är det ju även hur kul som helst att komponera dom!

Vi hade jättekul när vi "lekte pizzabagare" och sen slängde vi in dom i 250gr i ca 12 min.

Jag kläckte även ett ägg på min pizza. Lite som pricken över i. Jag tycker ägg på pizza är så vansinnigt gott! Har du inte provat så gör det!
 
Konstigt? Varenda gång vi gör Pizza hemma säger vi samma sak: "Vi ska ALDRIG köpa pizza mer" för att det är så otroligt mkt godare att göra själv.

Det är en så stor skillnad att det faktiskt inte ens är jämförbart. Jättegott!

Efter att ha vilat en stund efter denna "pizza Orgie!" så kokade vi helt sonika en termos med kaffe och begav oss ut på Söndagspromenad.

Blev en tur till hundgården och Rejjan fick busa med lite nya polare. Det tyckte hon var kul.

Jag njöt kaffe i Höstsolen och det är som om det smakar så mycket godare nu när man är Rökfri. Hejja mig!
Nu vill jag önska er en riktigt skön Söndag!
Jag har iaf ingen "söndagsångest" efter att ha legat sjuk i två veckor (som är det absolut värsta jag vet) så längtar jag faktiskt till jobbet imorn bitti.

Fridens!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar