fredag 23 september 2011

Broccoli Pasta


Här kommer en enkel men väldigt god Vegetarisk Pasta. Jag har ju börjat laga en och annan "köttfri" rätt efter det att jag hooka up med min fantastiska flickvän.

Så jag tänkte dela med mig utav den här som jag slängde ihop lite snabbt och smidigt härom dagen.
Fryst broccoli, bara att koka upp, kom dock ihåg att ha rikligt med salt i vattnet. Det samma gäller för övrigt när du kokar pasta. Mycket salt i vattnet!

Sedan gjorde jag helt enkelt en Béchamel med grädde, mjölk och smör/mjöl som jag smaksatte med salt, peppar och St.Agur blåmögel ost. När den börjar ta sig så är det bara att slå över den väl avrunna (heter det så?) Broccolin.Koka lite av din favoritpasta, häll på denna ljuvliga, krämiga sås. Ringla lite olivolja över och riv lite parmesan så har du en smakrik och väldigt mättande måltid framför dig.Pasta är bra på det sättet att det är ganska lätt att smälla ihop en Béchamel och sedan smaksätta med något. Och nästan alla gillar ju pasta.

Ja det var det. En snabb, enkel och köttfri rätt.
Det trodde ni inte om gamle "kött-andy" va?

Något annat som jag tycker är otroligt gott att göra med Broccoli är att servera den varm och dippa den i en blandning av japansk soya och risvinäger. Gärna med strimlor av halstrad Lövbiff som fått rejält med svartpeppar över sig.

Men det är en annan historia.

Skepp O hoj så länge!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar