måndag 12 september 2011

Lätta Gratängen.



Låt er nu inte missledas av rubriken. Den här gratängen är lätt att GÖRA tyvärr inte lika "lätt" kalorimässigt.

Men jämfört med en köpepizza eller något annat så är det ju alltid bättre eftersom du själv har koll på råvarorna och kan styra mängden onyttigheter du stoppar i.
(Om man dessutom skulle servera den med en fräsch lite syrlig sallad så är det faktiskt helt ok).



Jag slängde ihop den här eftersom jag ville bjuda på nåt smarrigt när flickvännen och hennes bror skulle hämta en tung byrå åt oss.

Då ska man åtminstone ha mat tänkte jag.





Jag har tidigare hävdat att jag tycker halvfabrikat potatisgratängerna är riktigt bra och det står jag fortfarande för.


Jag har gjort otaliga varianter med kryddstark köttfärs och liknande. Alla älskar mina gratänger (Casserole).
Och det är verkligen superlätt att göra.


Fryst Broccoli, bara koka upp saltat vatten och slänga i önskad mängd.
Ta av från plattan o låta stå ett par minuter.
Påsgratängen delas upp i 2 delar. Hälften i botten på smörad form. Salt (var inte fega med salt!), peppar, ost.


På med den avhällna Broccolin, salt. Fördela sedan resten av gratängen ovanpå. Salta o peppra igen. På med en skvätt grädde och massa god riven ost.
I mitt fall blev det Parmesan, Westerbotten och lagrad präst.
In i ugnen på 225 i 25 min.



Ruggigt enkelt eller hur?
Snabbt, lätt och gott!

Prova er fram med era smakfavoriter, vitlök, cayenne, taco, köttfärs, salami eller gud vet vad?

(Detta är dessutom en höjdare till grabbkvällen eller förfesten eftersom du lätt kan öka storleken till tex en långpanna. Jag menar vem gillar INTE smält krämig ost? Som dessutom håller en mätt ända till vickningen).

Lycka till!



Och eftersom det är Måndag så bjuder jag på en låt som både passar och jag gillar. Enjoy!



Kålltorpskram till er!
//Andy

1 kommentar:

  1. You had me at potatis, ost och grädde :-)
    Låter jättegott!

    SvaraRadera