måndag 26 september 2011

Rot avdrag.
Borde det inte finnas något "avdrag" för oss matdårar? Jag menar, herre gud vad vi handlar! Idag slog jag på stort och handlade middagsmat för hela 28 kronor!

Denna minimala summa renderade ett par rejäla Svenska morötter, hälften av en gigantisk rotselleri, några palsternackor, ett gäng tomater och en stor fin rödlök.

Ugnsrostade rotsaker hade jag som idé. Man kan säga att jag gjorde mitt eget rotavdrag på dagens middagshandling.

Det hjälpte dock till att jag redan visste att jag hade en otroligt mör och fin 300gr Entrecoté liggandes i kylen hemma som jag köpt hos Sävedalens  Kötthall. Dom har fantastiskt kött!


Jag skalade rotsakerna lite slarvigt. Inte för att jag är en slarver utan för att det är väldigt gott om lite skal är med här och där eftersom det ger en extra smak (tycker jag iaf). Tillsamans med tomat, vitlök, rödlök och faktiskt lite finhackad Ingerfära hamnade dom i en form med olivolja, balsamico vinäger, salt och peppar. Dom fick gotta sig i ugnen i 225gr i ca 30min.
Under den tiden hann jag både diska, steka köttet (och lägga det på eftervil) och duscha.
Jag stekte köttet knappt 2min på var sida för att få det lagom medium. "Eftervilningen" kanske var på 6min.

Sen var det bara att tända upp alla levande ljus jag kunde hitta. Duka upp denna smakliga middag som är en middag helt i min smak, rejält med gott, bra kött och grönsaker.

Sjunka ner i soffan. Ladda in senaste avsnittet av Sons of Anarchy på 46 tummaren och bara njuta.Rotsakerna var helt underbara och köttet. Köttet går inte ens att beskriva....

(Baby fick falafel om nu någon undrade).

Ren god mat helt enkelt.

 
Eller som den gamle Fartygskocken Gert brukade säga:
"En god avföring är den bästa huvudkudden!"

Den gamle Fartygskocken Gert borde jag egentligen skriva en hel roman om.

Det var han som lärde mig att dricka Whisky.

Han berättade även sjukt snuskiga historier om alla kvinnor han träffat i olika hamnar runt om i världen och rökte två paket röda Marlboro om dagen.

Han var en rolig jävel.
Må du vila i frid Gert.

Njut nu av er Måndagkväll.
Njut av nära och kära.
Njut av ett gott mål mat.

Rotsaker? Sa jag det?
Det är förbannat gott!
Det var det jag skulle säga.

Over and out foodlovers.

//Andy.

1 kommentar:

  1. Nu blev jag sugen på att ge en massa grönsaker en kärleksfull omgång i ugnen. Det var länge sedan... Tack för att du påminde mig om hur gott det är och värt att göras om och om igen...

    SvaraRadera