fredag 16 september 2011

Soppa på en spik.


Ja men det måste man väl nästan kunna säga va? Om man menar Campbells Champinjon soppa iaf. Med tanke på Råd & Röns senaste undersökning som påvisar att till en burk så har det gått åt hela 1st Champinjon.

Problemet är att jag är sjuk.
Och det vet ju ALLA hur det är när en kille är RIKTIGT förkyld!?
Problem nr 2 är att jag faktiskt tycker den är ganska god.
Problem nr 3 är att jag är sjuk, eller sa jag det kanske?

Hur som helst.
Jag är långt ifrån perfekt (om nu någon trodde något annat) så en sån här dag när febern och snoret håller mig i ett kladdigt järngrepp så får detta duga.


Det är ju dessutom inte alltid som allting handlar om innehållet. Ibland är formen eller ytan minst lika viktig eller viktigare.

Man kan göra även detta till en otroligt trevlig måltid. Bara att snyta sig, släcka ner och tända några fina ljus. Gratinera några rågtoast med Westerbottenost. Se där! Inte alls dumt.Om man lite senare kan krypa upp i soffan med den man älskar, lite god vaniljglass och varma Björnbär ja då är det inte mycket man kan klaga på trots ond hals och hosta.Man får ha tålamod helt enkelt.
Inte min starka sida. Men jag antar att lite träning på just detta förmodligen gör mig gott.

Jag brukar vända och vrida på saker.
Så eftersom jag ändå mår som en potta skit rent ut sagt så tänkte jag att -Varför inte sluta röka samtidigt?

Ska man va dålig kan man lika gärna ha abstinens oxå.
Nu är det tredje rökfria dagen.
Önska mig lycka till!

Hela livet är en soppa.

Ibland är den kokad på endast en Champinjon.
Ibland på de finaste råvaror som finns att uppbringa.

Det spelar inte så stor roll så länge du äter den med stil.
Så plocka fram din finaste silversked.
Bjud in den eller dom du tycker allra bäst om.

Vi vill ingen hellre än att bli förförda.
Och vem kommer att märka att du bjuder på pulversoppa om du själv ger intrycket av att det är det godaste du ätit sedan du var på Nobelmiddagen.

För det var du väl?
Var det inte du som satt mittemot mig?

Kram på er!
//Andy.

ps. bjuder på en fin låt som handlar om vårt samhälle, vikten av vänner och hur lätt det är att ta ett snedsteg. Ingen är perfekt. ds.

1 kommentar:

 1. Skönt att du är tillbaka i rutan! Nu förstår jag varför du inte bloggat på ett tag. Din tur att vara förkyld. Det verkar som om halva Sverige är det nu...

  Vad sägs om räksoppan då, förresten? Med en räka i? Eller kycklingrätten med 6 g kyckling? Ingen chock direkt och som du säger, om det ändå smakar gott och man är medveten om det så vem bryr sig egentligen.

  Det är så najs att läsa din blogg, vill jag bara säga. Tips från köket och alltid ett gäng filosofiska rader som alltid får mig att le. Du måste vara en av de mest positiva människor jag känner till. Tack för att du delar med dig och sprider glädjen vidare.

  Lycka till med att mota nikotindemonen. Jag slutade snusa när jag var asbakis, tänkte ungefär som du att det kunde ändå inte bli så mycket värre och så var jag inte ens sugen just då. Men det blev aningen tuffare sen, men det gick! Tills jag trillade dit igen i ett stressat läge men nog om mig...

  Krya på dig och ha en trevlig helg trots förkylning och elände. Ibland räcker en spik långt...

  SvaraRadera