söndag 4 september 2011

KålltorpspajJa, jag vill ju gärna kalla den så.
Som ni vet följer jag ju ALDRIG recept. Men den här gången gjorde jag faktiskt det (ja nästan iaf). Så egentligen heter den ju Mannerströms äppelkaka men vi kan väl säga att vi "döper om den" lite käckt?

Jag fick en hel påse jättefina äpplen av min kära arbetskamrat Ninni häromdagen. Hon var ute i hällande regn och plockade dom till mig. Sånt blir man så glad av! Det har faktiskt hänt flera gånger nu sedan jag startade bloggen att folk ger mig "råvaru" presenter dvs. frukt, bär och kött från den egna trädgården eller jakten. Det är förstås extra kul! För med fina råvaror kan det nästan aldrig gå fel.

Så det var när jag funderade på vad jag skulle göra utav äpplena som jag råkade snubbla över det här receptet. Tyckte det verkade lagom lätt för en sån amatör som mig. Och mycket riktigt så blev det ju supergott.  Och sjukt enkelt recept faktiskt. Jag rekomenderar det verkligen!


Pecannötter är så himla gott, jag skulle dock med facit i hand inte kört dom med mixern. Hade nog varit godare med lite mer "bitar" istället.Vi åt den ångande varm direkt från ugnen.

Älsklingen toppade sin med jordnötter, vispgrädde och gräddkola glass.
Själv nöjde jag mig med bara glass och lite lönnsirap.


Det är något speciellt med just äpple, kanel och kardemumma. En smak av hemtrevnad och harmoni.
Blir alldeles varm i magen bara nu när jag skriver om det.


Jag måste nog göra en till idag och bjuda min mamma på.
Bara för att det går.

Se så, ut o palla äpplen med er nu !

Peace!
//Andy.


1 kommentar:

  1. Hihihi, härligt att höra att mina "pallade" äpplen blev en så smaskig dessert:) Kram

    SvaraRadera