lördag 10 september 2011

Slarvpelle eller Rediggubbe?


Ja välj själva.
Det har änna vart fullt upp på sistone. Och jag saknar verkligen min "vardag i köket". Men ibland måste man grejja o dona lite.

Det har byggts ett flådigt kök i den ena lägenheten som vi ska hyra ut och i vårt nya gemensamma hem har det byggts om garderober och lite alltmöjligt.

Så det har mest blivit hämtmat i form av Sushi, pizza o liknande. Den här var en "Jägare Special" från Torpa Pizza, men sjukt vad dom har tappat stinget alltså. Fläskfilén eller vad dom kallar köttet på pizzan var oätligt och fick petas bort o kastas. Sånt e inte ok när en pizza kostar 75 spänn.


 
Det finns bara tre pizzerior som e riktigt bra här i trakten och det är Utby Pizzeria (självklart), Deniz (Old Champ) och Italia (On the rise!).


Men vad slår en riktig "hemma frukost" en ledig Lördag eller Söndag? När man jobbar på fabrik som jag gör och stämplar in kl 06.00 varje dag så är det verkligen något man sätter värde på. Att i lugn och ro kunna sitta vid sitt eget köksbord och äta frukost i lugn och ro. (Frukostrasten på jobbet är 18 min).
Koka eget kaffe och bara sitta och njuta. Gå ut på balkongen och kanske ta ett tjyvbloss och blicka ut över Kålltorp. Det är njutning det!

Idag blev det nybakat Bosniskt bröd från Libabageriet i Gamlestan, stekt ägg, rökt skinka, St Agur blåmögel ost. Fy farao va gott.


Inte lika gott att man börjar känna av en rejäl förkylning som kommer smygande. Men vad gör väl det när man ser sin älskling smyga ut från sovrummet viskandes -"God morgon".

Mopsen galloperar som en kalv på Scandinavium och katterna flyr hals över huvud!


Det är en ny dag som nalkas.
En dag som jag fått.
En gåva.

Som det inte går att sätta något pris på.

Kram på er!
//Andy.

3 kommentarer:

 1. Redig, kort och gott, tycker jag! Bra jobbat och grattis till ihopflyttningen.

  Tur att det finns käk att få från andra håll när tid och ork inte finns på hemmaplan. Man kan ju inte alltid vara på topp.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Själv e jag ingen frukostmänniska, i alla fall inte innan jobbet. Håller med om att man njuter av det när man e ledig o helst när mannen väcker mig när den e klar. Lite e man väl värd hahaha
  Nu blev jag hips vips sugen på äggröra. Hur gör du den godast????
  Va rädda om er! Birgitta

  SvaraRadera