lördag 24 september 2011

Hemgjorda Ribbs.


Ibland kan det löna sig att hålla ögonen öppna i köttdisken. Som när jag tex gick förbi de här fina revbenen som var vaccum mörade och började ticka mot sin bäst före datum för endast 39.-/kg. Självklart måste man ju titta på grejerna och inte bara gå på pris. Men dom här fångade faktiskt min blick innan jag sett priset eftersom de såg så fina ut så då var det bara att slå till.

När jag kom hem slängde jag på min största kastrull med vatten och "bombade" den med buljongtärningar, kryddor, timjan, ja det jag kunde komma över i hemmet. Här finns ingen anledning att vara blyg! 

Samtidigt så gjorde jag en snabb marinad/grill sauce. Och samma gäller här. Det finns ingen anledning att läsa recept eller fundera. Vad åkte i den då? Chilisås, en skvätt Cola, en skvätt whisky, kryddor i mängder, vinäger, lönnsirap, honung, nån krossad vitlöksklyfta och mer kryddor. Jag tror inte det tog mer än 2 min. Bara att ösa på! Revben klarar det mesta.Den här såsen sparades för grillningen. Nu delade jag revbenen i två delar eftersom ett helt Rack är lite för långt för att få plats i kastrullen. Sedan får de sjuda under lock i krydd/buljong blandningen i ca 40 min. Okej, dom ser kanske inte så roliga ut när du fiskar upp dom ur kastrullen, men vänta bara tills du hällt över marinaden/grillsaucen och grillat dom med Honung! Tålamod...


Sen tog jag upp dom. Placerade på plåten och hällde på min grillsauce, pricken över i blir lite x-tra honung som ringlas över sedan är det bara att grilla på dom i ugnen. Jag vet inte hur länge jag körde dom? Kanske 20 min? Se till att börja med undersidan och sedan vända lite nån gång och försöka pensla/ösa med spadet. Samt ta på lite x-tra honung eftersom det är såååå gott!
Jag serverade med en enkel sallad med klassisk vinägrett.

Till Älsklingen gjorde jag nån slags vego Schnitzel som jag stekte med mycket kryddor och sedan glaserade med Balsamico Cremé och strimlade över salladen.


Ingen dålig vardagsmat och lättlagat. Jag älskar Revbenspjäll i alla dess former.
Det skulle nog bli nr2 efter hamburgare om jag får välja.
Fast jag föredrar kamben eller Babyback ribs.
En gång köpte jag 10kg råa frysta kamben från Tyskland!
Det var en grillsommar som hette duga det.

Då kokade jag batcher och frös in i spadet som man sedan lätt kunde ta fram och slänga på grillen.
Sjukt gott!

Ha en bra dag!
Nöff, nöff!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar