onsdag 28 september 2011

Fortsatt rött...


 
....fortsatt rött och blodigt. Verkar vara temat för veckan? Idag blev det dock något rödare än någonsinn.

För att försöka jag bort de negativa energier som fullständigt jagat mig under dagen så bestämde jag mig för att lyxa till det lite extra med en förrätt till aftonens lilla middagssittning.

Huvudrätten skulle gå i ett liknande tema som gårdagen. Nämligen sallad och blodig ryggbiff. Alltså, på hur många sätt kan jag säga det så ni förstår: Det är ju galet gott!!! Sallad, vinäger och blodigt kött. Tror jag skulle kunna leva på det.


Hur som helst. Förrätten då, vad blev det? Jo det blev faktiskt något så enkelt men ändå otroligt raffinerat som Rödbets Carpaccio! (Trumvirvel!)

Jag kokade ett par rödbetor i vatten med ganska mycket socker och salt (kanske 1dl socker och ett par matskedar salt). När dom blivit lagom kokta fick dom svalna något i lagen innan jag sköljde av dom och körde dom på mini mandolinen (en Kyocera ).
 

Det blev till oerhört delikata skivor som fick smulad Chevré över sig som värmdes på lite i micron och toppades med några valnötter och lite honung.Det är inte klokt vad glädjehöjande det kan vara med ett sånt här litet trick en vanlig vardag. Och även om det vid det här laget är en något uttjatad smakcombo så hyllar jag den ändå gång på gång.

Jag tror nog att det är den mest sensuella smak som finns?
Även om jag hatar uttrycket "sexig" mat så tycker jag faktiskt att man kan applicera det på den här rätten.

100% njutning får jag säga OCH det fungerade! Dagens negativa energier var som bortblåsta.


Jag är nöjd med hur jag hanterade dagen.
Jag lyckades lägga band på mig själv i en hjärndöd diskussion. 


Så kanske uppbringade jag inte bara kulinarisk njutning utan kanske även ett uns personlig utveckling.

Inte illa för en gråkall Höstdag i Kålltorp.
Inte illa alls bannimig!

Skål på er!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar