tisdag 27 september 2011

Tuesday bloody Tuesday.

 
Blodig Tisdag? Ja varför inte? I alla fall när det gäller dagens kött.

Först tänkte jag köpa pizza eller kebab eftersom jag kände mig så håglös och oinspirerad. Kanske är det saknaden av cigaretter som gör mig lite sån? Men så tänkte jag; varför skall jag ge mig själv något dåligt när jag är duktig? Jag borde ju tvärtom, ge mig själv något riktigt bra?

Så jag svängde förbi Kötthallen och valde ut tre tjocka fina skivor Ryggbiff.


Salladen bestod av Isbergssallad, tomat (både vanliga och coctail) och rödlök som blandades med en klassisk vinägrett (dock lite mer vinäger eftersom jag gillar syra).

Medans köttet luftades till Rejjans stora förtjusning blandade jag en liten sås på olivolja, honung, basamvinäger, finhackad grön chili och vitlök (givetvis salt och peppar).

Köttet grillades perfekt medium i pannan med mycket smör. Sedan slog jag över såsen som fick ligga och dra i köttet medans det "stannade".

Sedan strimlades köttet i tunna skivor med en rakbladsvass kniv och återstoden av såsen hälldes över.

Se där. Klart att servera!

Väldigt, väldigt gott & väldigt GI.

Superfräscht. Mat som känns "ren".


Det är något oslagbart med gott nötkött och tomatsallad som jag aldrig verkar tröttna på.

Ja ja, nog babblat om detta.
Men glöm hur som helst inte bort att ge dig själv bra och fina saker!

Det är du värd!
Och jag med tydligen....

Fridens!
Tack för att du läser och tack för att du sprider min Blogg!
//Andy.

2 kommentarer:

  1. Så klokt att tänka belöning i form av något positivt i stället för något som inte är lika bra för dig. Du är verkligen grym som håller i rökstoppet. Man kan må riktigt pyton när man gör ett så'nt där brutalt stopp. Kroppen vill gärna protestera...

    Fortsätt leverera dina inspirerande inlägg om mat och matlagning - alltid kryddat med lite filosofi och glädjespridande. Det kan man aldrig få för mycket av.

    Så tack själv!

    SvaraRadera