lördag 3 september 2011

Fredagsmys.

Denna mycket Svenska Term. Men vad är det? Ja, egentligen är det väl bara att man umgås med nära och kära och kanske äter något extra gott?

Jag och Rejjan började med en promenad till Fiskbilen utanför Ica. Sundbäcks Fisk. Underbara Birgitta hjälpte mig att välja ut några riktigt fina kräftor.

Jag blev så sugen på kräftor tidigare under dagen att jag bara var tvungen att ha det idag! Rejjan fick titta upp över disken och spana in alla konstiga fiskar o grejer. Hon gillade det. Hon fick en nyskalad räka att smaska på av Birgitta så nu är hon helt såld på skaldjur.
Bara av att gå dit o "tjöta" lite så blir man på gott humör.
Ett bra sätt att komma i skön Fredags stämning.


Efter att ha släppt in fastighetsskötarn som skulle fixa mitt avlopp och greja mitt källarförråd så tog vi oss ett bad. Alltså inte jag och fastighetsskötarn utan jag och Rejjan. Även om hon inte är överförtjust i att bada så tycker hon det är väldigt skönt efteråt. Vi satte oss att torka i solen på balkongen med en kall öl o en liten jäger.

Man får passa på att njuta dom sista solstrålarna nu.

Efter en stunds njuteri så tog vi oss en promenad bort till min kära Mor. Självklart tog jag med kräftorna. Vilken glädje!
Vi dukade upp en liten "mini" kräftskiva. Rostat bröd, västerbottenost, chili aioli och varsinn starköl.
Kräftorna var helt perfekta! Precis lagom sälta och jättegod smak.Vi åt dom nästan andäktigt och garvade och hade trevligt.
Inga större utsvävningar egentligen. Men gud vilken njutning!


På vägen hem stannade vi självklart på Frankes. Inte för att jag var så sugen, men Rejjan fick syn på Jonas och propsade på att gå in. Och det vet ju alla att om en mops har bestämt sig för något så blir det så. Så jag fick motvilligt sätta mig på uteserveringen en stund och tvinga i mig en öl.

Kanske var det årets sista uteserverings öl? Om det var det, så var den jävligt god.
Ja det var sannerligen en njutningsfull Fredag.Nu sitter jag o läser recept på olika äppel pajer. Kanske man skulle prova....

Kram på er!
//Andy.2 kommentarer:

  1. Frankes, höööög klass

    Fd bartender från norrland

    SvaraRadera
  2. Kul att kräftorna smakade! Hälsa vovven att det blir räkor nästa gång med :))
    Kram Birgitta

    SvaraRadera