onsdag 31 augusti 2011

Lelle Löda


Snabbt och enkelt verkar vara det som gäller på matfronten hos er Kålltorpianska matamatör denna vecka.

Känns som om tiden inte räcker till och jag har som man säger "tusen järn i elden".

Men på ett sätt är det också rolig matlagning. Igår var jag sjukt nära att köra nån form av take away mat. Men ingenting kändes lockande. En pizza kändes för stort o flottigt när klockan närmade sig nästan nio på kvällen. Kinamat kändes som en för stor portion (jag är inte mycket för att värma samma mat dagen efter och äta den igen). Indiskt e inte riktigt min grej. Kebab känns inte värt längre, ett pita bröd som åker in i micron o sen lite fuskkött till indränkt i vitöksgegga för 70 spänn.


Men då kom jag ju på att jag hade stekt rostbiff från gårdagen kvar. Inhandlade så helt sonika lite sjysst Ciabatta och gjorde en god Grillad Macka i smörgåsjärnet. Lite dijonsenap, mycket av det goda köttet, whiskycheddar. Smakade ljuvligt. Tusen gånger bättre än en trökig pizza. Gött.


Idag blev den ännu en burgare. Kanske inte lika flötig och biffig som jag brukar. En nötfärsburgare kryddad med cayenne, salt o pepper. Serverad på ett aktiv flerkorns bröd. Till den gjorde jag en chilimajonnäs eftersom jag hade chili kvar från gårdagen. Lite majo, lite gräddfil och finhackad chili. Kanongott. Fast det här brödet var ingen 10 poängare till burgare enligt mig. Nästa gång kör jag nog ett bara på råg. Tycker det funkar bättre.Baby var sugen på Potatisgratäng så då fick hon ju det såklart! Som jag nämnt i tidigare inlägg så tycker jag dom halvfabrikat som finns på marknaden funkar ypperligt bra. Jag "edgeade" upp den med färsk vitlök, timjan från krukan i fönstret, grädde och rikligt med ost. Lagrad prästost och whiskycheddar. En liten tomatsallad till med balsamico så blev det kanon. Gratängen blev jättekrämig och god.

Potatisgratäng är sjukt gott och man kan smaksätta den med nästan vad man vill. Jag tycker det är sjysst att steka köttfärs "typ taco" och varva det i en form med potatisgratäng. Brukar vara perfekt när polarna kommer över o dricker bärs.

På tal om bärs. Nu blev man änna sugen.
Undra om man inte ska låta hälla upp en.

Det är ju ändå "lelle löda" som vi säger här i Kålltorp.
Skål!

//Andy.


2 kommentarer:

  1. Ha! Underbart... Lelle löda.

    Trevligt att höra att det finns som begrepp även i Götlaborg, ett tillfälle lika gott som något annat att knäppa upp en kall bärs. Hoppas du fick en trevlig lillörda som jag skulle säga :-)

    SvaraRadera
  2. Mmmmm ser så gott ut! O visst e det godare när man lagar till det själv.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera