tisdag 17 januari 2012

Älskade Sub


 Danskarna har sitt Smörrebröd, men Jänkarna har sin Sub. Ordet kommer från Submariner och jag har tidigare skrivit ganska ingående om det.

Egentligen är principen densamma. The bigger the better!
Jag glömmer aldrig den Monstruösa Ruben Sandwich jag skådade på en family diner i Ohio för många år sedan. Det var när jag såg den som jag insåg att det inte finns några begränsningar. Undrar om det inte var typ 2kg rostbiff på den.

Ja, ja...jag skall fatta mig kort eftersom jag är så trött när jag skriver detta inlägg att ögonen går i kors och det i princip är omöjligt att pricka tangenterna.

1 st Rustikbaugette från lokala mataffärn.
1 st prima skiva Ryggbiff.
1 st röd lök.
1 st rejäl klick smör.
1 st tomat.
2 st fina Isbergssalladsblad.
1 slatt chilidressing från gårdagens inlägg.
4 st rejäla riv på rivjärnet med ostskalken i kylen.


Andys Honeymustard Mayo:
1 st äggula (rumstemp, ekologiskt och kravmärkt)
1 st rejäl klick Dijonsenap.
1 st nypa fling salt.
1 klick honung.
Vispa.
Tillsätt under vispningen rapsolja i tunn stråle.
Smaka av.
Tillsätt kapris.


Stek ryggbiffen 1,5 min på varje sida i rejält varm panna. Slå på chilidressingen. Wrap in folie och låt vila ca 8 min. Slipa kniven. Skär i riktigt tunna skivor.


Saften som är kvar i folien häller du på brödet. Bred med det lilla smör (om det nu blev något över) från stekningen.


På med salladsbladen, tomat, rödlök och köttet.
Ringla Mayon över.
Riv över ost.
Toppa med urkärnade skivade kebabfefferoni.


Njut.
Ta en tugga och känn kärleken komma över dig,
för det här är bra!

Det här är riktigt bra!

Gonatt!
//Andy

1 kommentar:

  1. Åååhhåhåhå! Vilken läcker sub! Den hade vilken amerikan som helst tackat ja till!

    SvaraRadera